hirdetés
hirdetés

Karrier

Értékelték a tehetségkutató versenyre beérkezett pályázatokat

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre nevezett kreatív magyar fiatalok elsősorban a műszaki, informatikai területek iránt érdeklődnek.

hirdetés

A 2018/2019. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 23 tagú szakmai zsűrije a beérkezett pályázatok 66%-át javasolta kidolgozásra. Összesen 116 fiatal folytatja a kutatási és innovációs tevékenységét a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjakért.

A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM, az EMMI és az M5 csatorna által, a 2018/2019-es tanévre meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egy olyan speciális tanulmányi verseny, melynek során tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítania a fiataloknak.

Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja vezetésével, a bírálóbizottság az alábbi szempontok szerint értékelte a témákat, és alakította ki testületileg a véleményét:

  • a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása, 
  • a kidolgozás alapossága, illetve tudományos értéke,
  • az eredmények ésszerű és világos értelmezése,
  • megvalósítható-e 2019. április 1-ig,
  • a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.

A 112 pályázat közül a zsűri 74 kiemelkedő, főként informatikai és műszaki problémák megoldását, illetve kidolgozását javasolta a második fordulóra, így összesen 116 fiatal dolgozhatja ki részletesen a pályázatát, akik közül tízen határon túli magyar diákok.

A végső döntést a zsűri 2019. április végén tartandó ülésén hozza meg, amelyen nemcsak a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíj szétosztásáról döntenek, hanem kiválasztják azt a három pályázatot is, amely képviseli Magyarországot 2019 szeptemberében az európai döntőn, Szófiában.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[232242] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés