hirdetés
hirdetés

Rendezvény

Elmarad a novemberi Ökoindustria szakkiállítás

A járvány tavaszi hulláma miatt november 4-6. között rendezték volna meg az egyik legjelentősebb környezetipari eseményt, helyette online konferenciát szerveznek, az Ökoindustria átcsúszik jövő tavaszra. 

hirdetés

„Bármennyire is dolgoztunk rajta és bíztunk benne, hogy a novemberi ÖKOINDUSTRIA ismét személyes találkozópontja lesz a zöldipar szereplőinek, a járványügyi helyzet alakulása és a határzár miatt Szövetségünk Elnökségi konzultációja után a kiállítás elhalasztása mellett döntött. Az új időpont 2021. április 28-30. Az idei novemberi dátumra online szakmai kerekasztallal, konferenciákkal készül a szervezőcsapat." – írják közleményükben az Ökoindustria szakkiállítás szervezői. A korábban bejelentett – hagyományos tavaszi – kiállításhoz képest, november elején akarták megrendezni az eseményt, de mindkét tervezett időpontot meghiúsította a Covid-19 járvány. Pedig fontos kérdéseket taglalnának a kiállításon, ami várhatóan 2021-ben már megrendezhető lesz. 

René van Hell, a Holland Királyság magyarországi nagykövete korábban, a szakkiállítást beharangozó sajtótájékoztatón rámutatott, hogy a Holland Királyság a Fenntartható Fejlődési Célok és az Európai zöld megállapodás mellett arra törekszik, hogy gazdasága 2050-re átálljon a körforgásos gazdaságra és klímasemlegessé váljon. A holland ipar és a mezőgazdaság stratégiai szektoraiban célorientált szakpolitika segíti a körforgásos gazdaságra történő átállást és a csökkentett nyersanyaghasználatot.

Hendrich Balázs, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: a környezetipar olyan iparág, amely kiemelt figyelmet kap a Nemzeti exportfejlesztési stratégiában is. Célkitűzéseik között szerepel a rendezvény nemzetközi jelentőségének erősítése a külgazdasági hálózaton keresztül, így 6 külföldi irodájuk megkezdte a kiállítás külpiaci promócióját is – tette hozzá.

Hankó Gergely, a rendezvényt szervező Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) ügyvezetője ismertette, hogy a kétévente jelentkező szakkiállítás a környezetipar szakmai hazai és nemzetközi képviselőinek hagyományos találkozási pontja, amely közvetlen kapcsolatot teremt a kiállítók, a döntéshozók, az üzletemberek és az érdeklődők között. A tavaszi kiállítást szakmai konferenciák, bemutatók, vetítések egészítik ki, ahol bemutatják az ágazathoz kapcsolódó legújabb trendeket és eredményeket. A rendezvény fókusztémái között szerepelnek többek között az ökoinnovációk, a körforgásos gazdaság, a hulladékgazdálkodás, a megújuló zöld energia, a zöld mobilitás, illetve készülnek környezetipari startup piaccal és zöld állásbörzével is. 

Az őszi eseményre várakozók sem maradnak Ökoinsdustria nélkül, ugyanis november 4-6. között online konferenciát szerveznek, amelyen a már előkészített szakmai programok közül nézhetünk meg néhányat:

  • a körforgásos gazdaságról, a műanyagok életciklusáról szóló nemzetközi szakmai kerekasztalbeszélgetést,
  • a kármentesítések és barnamezős beruházásokról szóló konferenciát,
  • a Tid(y)Up! élővizek megtisztítását célul kitűző INTERREG projekt nemzetközi kick-off eseményét,
  • és a Startup Plastic Surgery inkubációs program döntőjét.
(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés