hirdetés
hirdetés

Segéd

Elkezdődött a Google I/O fejlesztői konferenciája

Szemezgetés az esemény korai szakaszában bemutatott újdonságokból.

hirdetés

Szerdán elstartolt a Google I/O fejlesztői konferenciája, amelynek elsődleges célja betekintést nyújtani, hogy a technológiai óriás rövid távon milyen szolgáltatásokkal kívánja megkönnyíteni a felhasználók életét.

Lássunk néhány fontosabb az újdonságot:

A Google Segéd iPhone-on is használható lesz

Az Apple okostelefonjának tulajdonosai immár három digitális hangasszisztens közül választhatnak majd. Az „őshonos” Siri és az Amazon fő applikációján keresztül elérhető Amazon Alexa mellett az önálló alkalmazásként létező Google Segéd (Assistant) is képes lesz a vokális parancsok értelmezésére. A Segéd összes, immár létező funkciója az iPhone-on szintén felhasználható lesz. Ilyenek például a telefonhívás, az üzenetküldés, illetve az időjárási adatok, valamint a sporteredmények lekérdezése is. A Siri persze előnyösebb helyzetből indul, mivel a Home gombbal is előhívható.

A cég a kamera lencséjén keresztül szépen kiterjeszti nekünk a valóságot

Képzeljük csak el, amint a telefonunk kameráját egy étterem felé tartva a mobil önállóan felismeri a restit, majd pedig megosztja velünk az interneten róla fellelhető összes információt (értékelések, kritikák stb.). Röviden szólva a Google Lens az általunk látott objektumokra virtuálisan „ráragasztja” a rá vonatkozó előkotort adatokat, mi több, a velük kapcsolatos ideális viselkedésre is tanácsot fog adni nekünk.

A Google Lens, amely lehetővé teszi, hogy a telefon a kamerájának látóterében megjelenő helyekre és tárgyakra önállóan ráismerve jelenítse meg a rájuk vonatkozó információkat (Forrás: Techcrunch)

A kéz használatát nem igénylő hívás többé nem csak az Amazon Echo (egy okoshangszóró) kiváltsága lesz

Az elkövetkező pár hónapon belül a Google Home (szintén egy okoshangszóró) segítségével az USA-ban és Kanadában immár bármilyen vezetékes vagy mobilos hívást le lehet majd bonyolítani, mi több, mindezt a kéz használata nélkül is el lehet majd végezni. A HBO Now-hoz és a Huluhoz hasonló szórakoztató szolgáltatásokhoz a hangszóró a hangvezérlést szintén támogatni fogja.

Virtuális valóság kábel és telefon nélkül

A HTC bejelentette, hogy piacra dob egy PC-t, játékkonzolt és okostelefont sem igénylő, különálló és a Google Daydream platformját kihasználó VR szemüveget, amelynek a megjelenése a HTC egyik blogposztja szerint még ebben az évben bekövetkezik majd.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: USA Today)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés