hirdetés
hirdetés

Mérnöki számítások

Elérhető a Mathcad legújabb verziója

A PTC bejelentette a mérnöki számítások, analízisek létrehozására, megosztására, valamint dokumentálására kidolgozott gépészeti kalkulációs szoftverének legfrissebb verzióját, a PTC Mathcad Prime 3.1-et. Az új verzió lehetővé teszi a gépészeti számítások magasabb szintű összekapcsolását különböző alkalmazásokkal, beleértve a PTC Creo 3.0-t és az egyéb külső alkalmazásokat is.

hirdetés

Az újfajta integrációs megoldásnak köszönhetően a PTC Mathcad Prime 3.1-dokumentum beágyazható a hozzá kapcsolódó CAD-modellbe, alkatrész- vagy összeállítási szinten. A munkalapok CAD-modellbe ágyazása lehetővé teszi, hogy a tervezői szándékok automatikusan a modellhez kapcsolódjanak, azzal együtt tárolhatók és mozgathatók legyenek. A számítási eredmények felhasználhatók a PTC Creo-modellek vezérlésére, a modellparaméterek pedig bemenő adatok lehetnek a PTC Mathcadben végzett számításokhoz. Ezzel az új lehetőséggel gyorsan és egyszerűen dokumentálhatjuk a modell létrehozásához kapcsolódó gépészeti tudást egyetlen PTC Creo 3.0-modellben, és ezzel egy időben egy kifinomult gépészeti „jegyzettömböt” hozunk létre digitális formában.

A teljes termékfejlesztésben alkalmazzák

A Boston Engineering mérnökiroda a PTC viszonteladói partnerhálózatának tagja, egyben hosszú ideje PTC Mathcad-felhasználó. A cég a teljes termékfejlesztési folyamat során alkalmazza a Mathcadet, a termékspecifikációtól kezdve a részletes gépészeti számítások kidolgozásáig. Korábban, ha a CAD-modell új verzióját kellett létrehozni, akkor manuálisan frissíteni kellett a CAD-modell és a Mathcad-dokumentum közti kapcsolatot. De a PTC Mathcad Prime 3.1-gyel a munkalapok alkatrész- vagy összeállítási szinten történő CAD-modellbe ágyazásának köszönhetően ez már nem szükséges.

A Mathcad-számítások közvetlenül a Creo CAD-modellekbe menthetők, a számításokkal vezérelhetők a modellek (forrás: PTC)
A Mathcad-számítások közvetlenül a Creo CAD-modellekbe menthetők, a számításokkal vezérelhetők a modellek (forrás: PTC)

– A gépészeti számítások alkatrész- vagy összeállítási modellekbe való beágyazási lehetősége hatalmas előny jelent számunkra, mivel jelentős időt tudunk megtakarítani azzal, hogy nem kell két teljesen különböző fájlformátumot kezelnünk – mondta Mike Conry, a Boston Engineering’s Advanced Systems Group (ASG) szakembere.

Egységes környezet a tervezőknek

A PTC Mathcad Prime 3.1-ben számos olyan új funkció és fejlesztés is megjelent, amelyek egységes környezetet teremtenek a tervezők számára, ebben összefoglalhatják és megoszthatják egymással a tervezési vagy gépészeti tudással kapcsolatos kritikus információkat:

  • Új, továbbfejlesztett API Lehetővé teszi a PTC Mathcad Prime 3.1 integrációját bármely CAD-platformmal, analíziseszközzel, PDM-rendszerrel vagy bármely más alkalmazással.
  • Nagyméretű adatállományok kezelése Az adatállományok analíziséhez már a teljes rendelkezésre álló fizikai memória felhasználható, megszűnt a korábbi 2 GB-os limit.
  • További előre kidolgozott sablonkészlet Már 700-nál is több részletesen kidolgozott gépészeti, elektronikai, építészeti és vegyészeti sablon közül válogathatunk.
  • Integráció más eszközökkel Kapcsolat a Prode fizikai anyagjellemzőket, a CoolProp áramlástani tulajdonságokat és összefüggéseket tartalmazó adatbázisokhoz, HDF5 fájlformátumok írása és olvasása, bármely ODBC-kompatibilis adatbázis írása és olvasása, valamint mátrixok exportálása C++ kódként.

– A PTC Mathcad Prime 3.1 új verziójával megszüntettük azt a régi munkamódszert, amely szerint ha a CAD-modell új verzióját kellett létrehozni, akkor manuálisan frissíteni kellett a CAD-modell és a Mathcad-dokumentum közti kapcsolatot. Jelentős idő- és költségmegtakarítást tudunk így elérni egy új projekt indításakor – mondta Brent Edmonds, a PTC Mathcad termékigazgatója.

A Mathcad Prime 3.1 közel 700 beépített számítási sablont tartalmaz a gyakori mérnöki feladatokhoz; a számítások modulokként érhetők el
A Mathcad Prime 3.1 közel 700 beépített számítási sablont tartalmaz a gyakori mérnöki feladatokhoz; a számítások modulokként érhetők el

A PTC Mathcad 3.1 verziója már letölthető a PTC weboldaláról. A Creóval történő integrációhoz PTC Creo 3.0 M030 vagy újabb verzió szükséges.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés