Gazdaság

Elektronikai gyárat nyitott Miskolcon a kínai Ten Pao

A kínai elektronikai cégcsoport első Ázsián kívüli gyáregysége 300 új munkahelyet teremt. 

hirdetés

A Ten Pao cégcsoport megnyitotta első Ázsián kívüli gyáregységét Miskolcon, a Déli Ipari Parkban. A kínai tulajdonban lévő vállalat a világ egyik vezető gyártója a fogyasztási cikkekhez készülő kapcsoló üzemű tápegységek, valamint az intelligens töltők és vezérlők ipari felhasználása területén.

A 2,1 hektáros miskolci telephelyen 2600 négyzetméteres gyáregységet és a hozzá tartozó irodaépületet alakított ki a vállalat. A Ten Pao mintegy 4,5 milliárd forintot kíván Miskolcon befektetni, és dolgozói létszámát szeretné legalább 300 főre növelni 2021-re. A Ten Pao célja, hogy a most átadott telephely legyen egyrészt a vállalatcsoport fő gyártási központja Európában az elektromos alkatrészek és tartozékok gyártása területén, másrészt a vállalatcsoport kiemelt logisztikai partnere legyen az európai ügyfelek és azok termelési egységei számára.

Hung Kwong Yee, a cégcsoport elnöke
Hung Kwong Yee, a cégcsoport elnöke

A Miskolcon ma megnyílt Ten Pao Electronics Hungary Kft. gyára a kínai tulajdonban lévő, közel 40 évvel ezelőtt alapított Ten Pao cégcsoport tagja. A vállalatcsoport termékportfóliója sokrétű: több mint 1400 féle kapcsolóüzemű tápegységet gyártanak fogyasztói termékek, valamint 300 típusú intelligens töltőt és vezérlőt kínálnak az ipari használatra szánt elektromos szerszámok számára. A vállalatcsoport fejlesztéseit és megoldásait számos iparág és szektor széles spektruma használja, köztük olyan Fortune 500-as cégek, mint a Bosch, a Makita, a Stanley Black & Decker és a Philips.

Az új magyarországi gyárát a Ten Pao azért Miskolcon hozta létre, mert a vállalatcsoport legfontosabb ügyfeleinek többsége Kelet-Európában működik, így a vállalatcsoport képes lesz jobb logisztikai megoldásokat kialakítani, és versenyképesebb árakat kínálni a térségben. E mellett itt rendelkezésre áll a megfelelő létszámú és képzettségű humán erőforrás, valamint befektetőbarát a környezet és a helyi vezetés. A termelés értéke a miskolci gyárban elérheti az évi 100 millió dollárt, 2021-ig pedig a kapacitás folyamatos bővítését tervezi a kínai cég.

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Ha a jósolt termelési adatok igaznak bizonyulnak , akkor minden munkavállalójukra évente 88 millió Ft. termelési érték jut majd. Ahonnan nyugdíjba mentem, ott ez az
érték 6 millió Ft. volt .
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés