hirdetés
hirdetés

Innováció mint vezérelv

Együttműködésben robot és ember: finisben a Suzuki-gyár Innovációs projektje

A három éve indult, többlépcsős gyártásfejlesztés eredményeképp hamarosan még biztonságosabb, a legfejlettebb elvárásoknak megfelelő autók gördülnek ki az esztergomi Suzuki-gyárból. A vállalat többek között modernizálta logisztikai rendszerét, intelligenssé tette hegesztési hálózatát, illetve az alkatrészgyártáshoz szükséges polimerek új összetételének fejlesztésén dolgozik. (X)

hirdetés

A Suzuki Motor Corporation alapítójától, Michio Suzukitól származó szemlélet, miszerint az ügyfelek igényeire koncentrálva hozzanak létre értékes termékeket, a mai napig a Suzuki család jelmondata. Ezt a szellemiséget követve a Magyar Suzuki Zrt. újító vállalatként arra törekszik, hogy elérhető áron kínáljon izgalmas, innovatív autókat. Az ennek érdekében folytatott korszerűsítésben ért most fontos mérföldkőhöz a vállalat 2016 szeptemberében indult kutatási-fejlesztési projektje. 

A Magyar Suzuki Zrt. vezette konzorciumi együttműködésben a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a PEMÜ Műanyagipari Zrt. és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara vesz részt, összesen több mint 100 szakember bevonásával.

„Gyártástechnológiai fejlesztésünk újabb fontos szakaszához ért, máris jelentős eredményeket értünk el az innovációban. A digitalizációnak köszönhetően a japán anyavállalat tervezőasztalairól hamarabb kerülnek az autók a hazai tömeggyártásba, ezáltal felgyorsítva az új modellek bevezetését a magyar piacra” – mondta a projekt kapcsán Dr. Urbán László, a vállalat vezérigazgató-helyettese.

Úton a digitális termelésirányítás felé

A változó piaci igények és hatósági előírások hatására a gépjárműmodellek gyakran változnak, így az eddiginél rugalmasabb raktározási rendszerre van szükség. A projekt keretében a Suzuki digitalizálta belső alkatrészellátási rendszerét, a raktári folyamatok modernizálásával támogatja a gyáron belüli elektronikus termékkövetést, a szerelőüzem alkatrész-ellátási folyamatait pedig szimuláló szoftverrel optimalizálja.

Robotok harmóniája

A projekt keretében a vállalat a ponthegesztési folyamat nyomon követéséhez hálózatba kapcsolta a hegesztőrobotokat, illetve strukturált adatfeldolgozásra képes kommunikációs hálózatot épített ki. Továbbá a Suzuki, partnere segítségével kísérletet végez a lézerhegesztés bevezethetőségére, mely rugalmasabb, rövidebb ciklusidejű gyártást tesz lehetővé.

Új alapok

Az alkatrész-prototípusokhoz használt alapanyagok jelentősen meghatározzák a végtermék tulajdonságait. A Suzuki és fejlesztési partnere fejlettebb égésgátlású és jobb műszaki paraméterekkel rendelkező polimereket fejleszt; a pályázat utolsó szakaszában nagyüzemi körülmények között vizsgálja a polimerek viselkedését. A vállalat célja, hogy ezzel is tovább növelje modelljei biztonságát, illetve hozzájáruljon a környezet megóvásához és autói üzemanyag-felhasználásának csökkentéséhez.

(X)

(forrás: Suzuki/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[246697] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés