hirdetés
hirdetés

Intelligens mobilitás

Egyszerű navigáció helyett dinamikus látótér

Egy új fejlesztésű rendszer a digitális térképet nagy pontosságú és folyamatosan frissülő érzékelővé képes alakítani, amely így a puszta navigációnál sokkal több mindenre használható. 

hirdetés

A legmodernebb technika, az online világ villámgyors fejlődése jelentősen áthatja a világ vezető autóipari vállalatainak fejlesztéseit, amelyek során elsősorban a biztonságra, a szórakozásra, az informálásra és az rányításra helyezik a súlyt. 

A Continental idei innovációinak középpontjában a dinamikus elektronikus látótér (eHorizon) áll. A rendszer a digitális térképet egy olyan nagy pontosságú és folyamatosan frissülő érzékelővé képes alakítani, amely így a puszta navigációnál sokkal több mindenre használható. Az eHorizon segítségével olyan változó elemek is beépíthetők a térképekbe, mint az időjárás, a forgalom vagy az útépítések. Az információt számos forrásból gyűjti össze a rendszer. Alkalmazásával az autók mozgó szenzorokká alakulnak, amelyek folyamatosan adatot cserélnek az úton, a felhőszolgáltatáson keresztül.

Változó elemek, például útépítések is beépíthetők a térképbe (forrás: Continental)
Változó elemek, például útépítések is beépíthetők a térképbe (forrás: Continental)

A felhőszolgáltatásból további előnyök is származhatnak. A vállalat lágy hibrid meghajtási rendszere (48 Volt Eco Drive) felel például azért, hogy a vezetés során a lehető leghatékonyabb működési stratégiák lépjenek életbe. Ennek a rendszernek a „lelke" a Continental központi erőátviteli szabályozója, amely a felhőből nyer információkat, és azok felhasználásával optimalizálja az olyan hibrid funkciókat, mint a siklás, a szabadonfutás vagy az energia-visszatáplálás. Az eHorizon rendszer alkalmazási lehetőségei még ezen is túlmutatnak: olyan magas szintű automatizált vezetést tesznek lehetővé, amelynek során a rendszer még azt is képes előre jelezni, hogy mi jön velünk szembe az utcasarkon túl.

(forrás: Continental/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[163767] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés