hirdetés
hirdetés

Logisztika

Javított károsanyag-kibocsátásán a szállító óriás

A UPS egy évvel korábban elérte célját: alternatív üzemanyagokat felhasználó járműparkja 1 milliárd mérföldet (1,6 milliárd km) tett meg.

hirdetés

A cég éves fenntarthatósági jelentésében számolt be az eredményről. Mára a UPS közúti járműparkja által korábban használt hagyományos dízel- és benzinüzemanyag mintegy 12 százalékát alternatív üzemanyag, többek között megújuló gáz és gázolaj váltotta ki. 7200 alternatív üzemanyagú járműből áll a vállalat „gördülő laboraja”.

A vállalat felismerte, hogy az útvonaltól és a földrajzi viszonyoktól függően minden egyes alternatív üzemanyag és fejlett technológia egyedi előnyökkel rendelkezik, így gördülő laboratóriumában több mint 7200 jármű bevonásával igyekszik meghatározni, az egyes helyzetekben mi a legjobb megoldás. A sűrűn lakott városi területeken alkalmazott klasszikus, pedálmeghajtású és elektromos kerékpároktól az Egyesült Államokban használt elektromos és hibrid járműveken át a világszerte elterjedt földgázig, megújuló gázig és propánig a UPS a világ minden táján mozgásba hozza a fenntarthatóságot szolgáló innovációt.

2009-től 2016 végéig a UPS világszerte több mint 750 millió dollárt fektet be alternatív üzemanyagú és fejlett technológiai megoldásokkal felszerelt járművekbe és töltőállomásokba. Ez a folyamatos befektetés az ösztönző kormányzati intézkedésekkel és együttműködő partnerekkel együtt a világ minden táján elősegítette az alternatív üzemanyagok, járművek és infrastruktúrák fejlődésének és hasznosításának előretörését.

A cég kiaknázta 100 000 járműből álló flottáját annak érdekében, hogy a tisztább üzemanyagokat és műszaki megoldásokat technológiai, piaci és infrastrukturális fejlesztésekkel gazdaságilag életképessé tegye.

A vállalat 30 000 szállításiút-optimalizációt képes végezni ORION (On-Road Integrated Optimization and Navigation) rendszerével, amely a járműpark telematikai alkalmazásai és algoritmusok révén csökkenti a megtett kilométerek számát. A UPS gördülő laborjában keletkező nagy adathalmazok feldolgozása kulcsszerepet játszott a teljesítményjavítás és a költségcsökkentés terén. Amikor az ORION eléri teljes kiépítettségét, segítségével a tervek szerint a UPS évente 160 millió kilométerrel kevesebb utat tesz meg, 100.000 tonnával csökkenti szén-dioxid-kibocsátását, valamint 38 millió liter üzemanyagot takarít meg.

 

(forrás: UPS/Gyártástrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés