hirdetés
hirdetés

Egyedi géptervezésre optimalizálva

Látványosan megtérült a PTC direkt modellezésbe fektetett energiája

A Creo Elements/Direct 18.0 megjelenésével nemcsak a világ vezető direkt megközelítésű CAD rendszerének legújabb verzióját üdvözölhetjük, hanem kijelenthetjük, hogy a CAD piacot újraformáló Creo már a modelltörténet nélküli modellezés terén is vezető szerepre tett szert.

hirdetés

„AnyRole” alkalmazás A PTC a Creo vízióval nem kevesebbet mond, mint hogy minden, a termékfejlesztésben előforduló munkahely típusra az oda legmegfelelőbb eszközt adja, és ezek közt akadálytalan adatáramlást biztosít. A PTC azt is felismerte, hogy egyes tervezői feladatokhoz, mint például az egyedi géptervezés és készüléktervezés a modelltörténet nélküli, ún. direkt modellezés áll a legközelebb, és 2007-ben felvásárolta a világ vezető, ilyen típusú rendszerét a CoCreate-et, amit azóta nagy erőkkel fejlesztett tovább, immár Creo Elements/Direct néven.

A szoftver nem egyszerűen megalapítója volt a modelltörténet nélküli modellezésnek, de megkérdőjelezhetetlenül legerősebb képviselője is. A PTC fokozott erőfeszítéseinek eredménye a rendszer 18.0 verziója, és az a tény, hogy ez a rendszer önálló alkalmazásként tökéletesen beintegrálódik a Creo rendszerbe.

Más Creo alkalmazásokkal közös, letisztult felhasználói felület
Más Creo alkalmazásokkal közös, letisztult felhasználói felület

Megalkuvás nélkül A Creo nem a kompromisszumokról szól. A Creo a világ legkiforrottabb technológiáit adja a tervező kezébe, legyen szó parametrikus vagy direkt modellezésről, termékadatbázis kezelésről, vagy akár műszaki illusztráció készítésről. Ennek fényében vizsgáljuk meg, milyen fejlesztések találhatók a Creo Elements/Direct 18.0-as verziójában.

Új felhasználói felület A legszembetűnőbb változást a teljesen új, minden Creo alkalmazásban egységes felhasználói élmény jelenti. Az intuitív, szalagos elrendezésű kezelőfelület egyszerűsíti a tervezői környezetet, csökkenti a betanulási időt a kezdők számára, a gyakorlott felhasználóknál pedig gyorsítja a tervezést. A továbbfejlesztett helyzet-érzékeny menük folyamatosabbá és kényelmesebbé teszik a munkát. Ezek az eszközök természetesen teljes mértékben testre szabhatók.

Modell szerkesztés az élek mozgatásával
Modell szerkesztés az élek mozgatásával
Új és erőteljes modellezési tulajdonságok A továbbfejlesztett 2D CoPilot - a szoftver univerzális navigátor eszköze - és az átszervezett rajzi eszköztár tovább gyorsítja a már amúgy is egyszerű vázlatkészítést. Továbbfejlesztették a referencia fogópontok kezelését, így egy aktív parancson belül nem csak megjeleníthetjük, hanem rögzíthetjük, vagy fel is oldhatjuk őket. Az egyesített trim-extend funkciókkal könnyedébben tisztázhatjuk vázlatainkat. Ennek eredménye, hogy a vázlatkészítés során még kevesebb szerkesztővonalra és kattintásra lesz szükségünk, időt takarítva meg ezzel. Letörések és lekerekítések kezelésekor új szabályozási lehetőségek jelentek meg, az eredményekről valós idejű előnézetet kapunk. Egészen új funkcióval bővül a 3D módosítási eszközök amúgy is széles tárháza. A „Stretch edge” funkció az élek mozgatása és az így megváltozó kapcsolódó felületek által olyan módosításra nyújt lehetőséget, amihez eddig több, különálló művelet végrehajtása volt szükséges.

Haladó modellezés nem zárt import felületeken is
Haladó modellezés nem zárt import felületeken is
Modellezés nem zárt import felületeken is A modelltörténet nélküli tervezés egyik legnagyobb erőssége, hogy az importált geometriákat ugyanolyan szinten tudjuk szerkeszteni, mint a program natív modelljeit. Ezt a hatalmas előnyt csökkentette eddig, hogy a más rendszerekből származó adatok esetenként hibás geometriaként jelentek meg, és a beolvasott felületek testté alakítása időt vett igénybe. Amellett, hogy az importált geometriák automatikus hibajavítási algoritmusait is fejlesztették, mostantól lehetőség nyílik arra, hogy a direkt megközelítés erőteljes modellező funkcióit anélkül alkalmazzuk, hogy az import modelleket előzetesen zárt térfogattá alakítanánk.

Model Manager Web Client és Windchill integráció A Creo Elements/Direct saját termékadatbázis kezelő rendszere a Model Manager új webklienst kapott, és továbbfejlesztették a Model Manager és Windchill között működő adatátviteli csatornát is. Emellett a Creo Elements/Direct 18.0 már teljes mértékben integrálódott a Windchill 10 alá, így egyszerűbbé vált a termékadatok kezelése azon cégek számára, akik egyaránt dolgoznak Creo Parametric és Creo Elements/Direct rendszerrel.

Egyedi géptervezésre optimalizálva
Egyedi géptervezésre optimalizálva
Creo APP Talán a legfontosabb változás, amire a termék neve is utal, hogy a 18.0 immár egy teljes értékű Creo alkalmazás. Már a kezelői felület és az alkalmazott színvilág is erre utal, de az egybeolvadás valódi értékei a Creo-t alkotó alkalmazások együttműködésében rejlenek. Mind geometriai, mind nem geometriai jellegű adatátvitel terén fejlődött az együttműködés a Creo Parametric alapú és a Creo View alkalmazásokkal. A Creo Parametric esetén asszociatív adatkapcsolat is létezik, kiváló lehetőséget biztosítva, hogy direkt megközelítéssel készült modellünket a parametrikus alkalmazásban intelligensen újra hasznosíthassuk. Természetesen olyan Creo alkalmazások is interaktívan együttműködnek a Creo Elements/Direct-el, mint a Creo Simulate, vagy akár a Creo Illustrate. (X)

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[99874] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés