hirdetés
hirdetés

Arcfelismerés

Egy szemüveggel kijátszhatjuk az arcfelismerő rendszereket

Egy szoftvergyártó cég a világ egyik kiemelkedő technológiai rendezvényén mutatta be kiegészítőjét, amely még az arra szakosodott eszközök számára is ellehetetleníti arcunk beazonosítását.

hirdetés

Manapság az utcán lépten-nyomon kamerákba és arcfelismerő szoftvereket használó berendezésekbe botlunk. De vajon mit tehet ilyen körülmények között a magánéletét féltő, egyszerű állampolgár? A vírusirtó programokat fejlesztő AVG most előállt egy olyan szemüveggel, amely képes kicselezni ezeket a beazonosításunkra kieszelt módszereket. Az okuláré az emberi szem számára láthatatlan, infravörös fényt kibocsátó LED-lámpákkal van felszerelve, melyek sugarai ugyanakkor megakadályozzák a kamerák eredményes működését.

Fotó: AVG
A szemüveg (Fotó: AVG)

Az AVG a szemüveget ezen a héten mutatja be a barcelonai Mobile World Congressen. Az eszköz (pillanatnyilag) csupán koncepció, és az AVG szerint még egy jó ideig nem is kerül fel a boltok polcaira. A vállalat fő célja egyelőre vitát generálni a környezetünket elárasztó és a magánszféránkban vájkáló rendszerekről, illetve arról, hogy milyen eszközök állhatnak rendelkezésünkre mindezen technológiák lefegyverzésére.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Popular Science)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés