hirdetés
hirdetés

Hordható eszköz

Egészségmérő hordható okoseszközök a Philipstől

A holland multinacionális vállalat termékei olykor akár életmentő információkkal szolgálhatnak a viselőjük számára.

hirdetés

Hálózatra kapcsolható egészségmérő eszközök új termékcsaládját jelentette be a Philips. A többségében hordható készülékek között egy vérnyomásmérőt, egy „egészségkarórát”, egy testelemző mérleget és egy fülhőmérőt találunk.

A vállalat szerint ez a kollekció még csak egy méretesebb egészségügyi „okos termékvonal” első fecskéje, amelyben az összes eszköz orvosi minőségű, és csatlakozni tud a HealthSuite Health nevű online alkalmazáshoz. Így az applikáció használatával akár mobil eszközön is nyomon követhetjük a kütyüinkről beérkező egészségügyi adatainkat.

A társaság a négy készüléket augusztus elsejétől hozza forgalomba.

Ezek a termékek elősegítik az ügyfelek számára, hogy a saját egészségüket folyamatos felügyelet alatt tartsák, hogy még a fenyegető egészségügyi problémák jelentkezése előtt változtathassanak az életmódjukon.

Az eszközök az egészségügyi ellenőrzések néhány gyakori aspektusából vizsgálják a felhasználóikat.

Forrás:SlashGear

A testelemző mérleg például képes megbecsülni a felhasználó tömegéhez adódó testzsír szintjét, és kiszámolja a testtömegindexét (BMI). A hőmérő természetesen a test hőfokát állapítja meg, méghozzá kettő másodperc alatt. A karra és csuklóra egyaránt beszerezhető vérnyomásmérő diasztolés és szisztolés vérnyomást mér, illetve a szívritmust felügyeli. Végül ott van az egészségkaróra, amely figyelemmel kíséri a viselője szívritmusát és aktivitási szintjét, valamint nyomon követi az alvásmintáját is.

Lássuk be, az új rendszerrel számos dolgot megtudhatunk szervezetünk egészségének alakulásáról, és azért sosem árt tisztában lenni azzal, hogy éppen mi zajlik le bennünk!

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: SlashGear)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés