hirdetés
hirdetés

Dinamikus HPC-marás finom megmunkáláshoz

Bemutatunk egy szerszámot a rendkívül finom megmunkáláshoz, amellyel kimagasló felületminőség hozható létre. 

hirdetés

A Paul Horn GmbH új geometriával bővíti DS-típusú tömör keményfém szármaróinak termékcsaládját. A marófejeket a cég speciálisan a nagy szilárdságú acélok HPC (High Performance Cutting), azaz nagy teljesítményű forgácsolására fejlesztette ki dinamikus és hagyományos mozgású nagyolómaráshoz. A különböző spirálvonalú élszögeinek köszönhetően a szerszám rendkívül finom megmunkálást tesz lehetővé.

Az optimalizált homlokgeometria miatt kisebb erőhatások lépnek fel fogásvételkor, a kedvezőbb forgácsképződés és -elvezetés következtében pedig nő a megbízhatóság. A rendszer bizonyítja erősségeit a simítás során is. A finom és pontos működés velejárója a szerszámok által létrehozott kimagasló felületminőség például palástmarás után.

A nagy szilárdságú acélok HPC marására jellemző magas anyagleválasztási teljesítmény jelentős terhet ró a szerszámokra. A kihívásra a korszerű keményfémek és a bevonatolási technológiák kínálnak megoldást. A Horn az ES3P keményfémre HiPIMS bevonatot alkalmaz. A HiPIMS, vagyis nagy teljesítményű impulzusos magnetronos porlasztási technológia számos előnyt és új lehetőséget kínál a precíziós szerszámok bevonásával kapcsolatban. Alkalmazásával nagyon sűrű és tömör, ugyanakkor kemény és erős bevonatok készíthetőek. Ezen bevonatok struktúrája homogén, rétegvastagsága még bonyolult geometriákra applikálva is egyenletes. A bevonat és a szerszám között kiváló adhézió jelentkezik, így a vágóél mindig stabil marad. Nagy hőtűrő képességének köszönhetően a bevonat óvja a szerszám fémjét a túlmelegedéstől.

(forrás: Horn Magyarország)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés