hirdetés
hirdetés

Fókuszban: Innováció

Digitálisan is olvasható a Gyártástrend májusi lapszáma

Májusi lapszámunk fókuszában az innováció áll. Felkutattunk olyan fejlesztéseket, amelyek a mindennapi problémákra kínálnak megoldást, legyen szó egy egészségügyi újításról, egy új gépészeti technológiáról vagy egy egyszerű használati tárgyról.

hirdetés

Olyan ötleteket kerestünk, amelyek valódi újítást tartalmaznak, az olyanokat, amelyek lenyűgözik még a sokat látott XXI. századi fogyasztót is. És a modern mérnököt, aki a szemöldöke felhúzása után érdeklődéssel fordul egy-egy ilyen lehetőséget rejtő megoldás után. Ezeket keressük.

Bár nem találni ilyen ötleteket minden műhelyben, fontos, hogy az innovációs szemlélet az utóbbi időben utolérte a kisebb vállalkozásokat is, és nem félnek egyedi megoldásokat keresni a gyártásban felmerülő problémákra. Ahogy a lapszámban megszólaló cégvezetők is elmondják, ez a versenyben maradás feltétele, a folyamatos termék- és technológiai innovációk nélkül a létjogosultságért kellene küzdeniük. Egy jó ötlettel a zsebünkben pedig rengeteg út közül választhatunk. Ha azonban nem egyedül vágunk bele a megvalósításba, inkubációs és pályázati programoktól kaphatunk segítséget. A magazinban annak jártunk utána, hogyan lesz egy ötletből termék, bízva abban, hogy egyre több újítás nőheti ki így a fiókot a jövőben. Elkalandozunk továbbá az űripar felé és a legmodernebb mobilitási fejlesztések irányába, inspirációnak pedig szeretnénk megmutatni a határterületekben rejlő lehetőségeket is. S, ahogy máskor, most sem hiányozhat a lapszámból némi külföldi kitekintés sem.

Gondolkodásra szeretnénk inspirálni olvasóinkat, hogy merjenek átlépni a klasszikus határokon, és merítsenek ötleteket más tudományterületekből is. A merész ötletek elsőre talán megvalósíthatatlannak tűnnek, azonban könnyen lehet, hogy tovább gondolásuk egy új technológiai fejlesztéssé vagy a piacon is értékálló termékké válhat. Bízunk benne, hogy a lapszámban megszólaló szakemberek véleménye és nézőpontjai új megvilágításba helyezik mindazt, ahogy eddig gondolkodtak az ötleteikről. Arra buzdítjuk tehát az olvasókat, hogy tegyék fel maguknak a megfelelő kérdéseket, tegyenek egy újabb lépést a megvalósítás felé, és bízunk abban is, hogy egy következő lapszámban már ezekről az új termékekről és technológiákról is hírt adhatunk.

Olvasson bele! Ide kattintva letöltheti! 

A PDF megjelenítéséhez kérjük, kattintson a gombra!
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés