hirdetés
hirdetés

Autóipar

Dedikált kutatóintézet önvezető autók fejlesztésére

Tokióban megalakul a Toyota Kutatóintézet – Modern Fejlesztési Központ (TRI-AD), amelynek célja, hogy teljesen integrált, sorozatgyártásra alkalmas szoftver alkosson az önvezető autókhoz.

hirdetés

Az önvezető autózás előszobájának tartott aktív biztonsági rendszerek és a mesterséges intelligencia fejlesztése területén már ma is világszinten élen járó Toyota és Lexus még ebben a hónapban megalapítja Tokióban új vállalatát Toyota Kutatóintézet – Modern Fejlesztési Központ (TRI-AD) néven, hogy még inkább felgyorsítsa az önvezető technológiák fejlődését. A TRI-AD hatékony működése érdekében a Toyota, az Aisin Seiki és a Denso szándéknyilatkozatot írt alá egy teljesen integrált, sorozatgyártásra alkalmas önvezető szoftver kifejlesztéséről. A három vállalat emellett további tárgyalásokat folytat egy közös fejlesztési szerződés aláírásáról.

A Toyota, az Aisin és a Denso a tervek szerint összesen több mint 300 milliárd japán jent (710 milliárd forint) fektet a TRI-AD megalapításába és működtetésébe. Az új vállalat mintegy ezer embernek ad majd munkát, akik közt ugyanúgy szerepelnek kívülről szerződtetett szakemberek, mint a Toyota, a TRI, az Aisin és a Denso jelenlegi alkalmazottai.

„A Toyota önvezető projektjében a siker egyik legfontosabb záloga egy sorozatgyártásra alkalmas szoftver elkészítése – fogalmaz James Kuffner, a TRI jelenlegi műszaki igazgatója, TRI-AD jövendő vezérigazgatója. – A vállalat célja, hogy a világ legjobb szakembereinek megszerzésével a lehető leghatékonyabb módon pörgesse fel a szoftver fejlesztését, és ezzel együtt a Toyota-csoport lehetőségeit.”

Az autóipar jelenleg hatalmas átalakuláson megy keresztül. A sikeres váltáshoz elengedhetetlen a kiváló minőségű szoftveres háttér és a kommunikáló autókból gyűjtött big data adatfolyam elemzése. E kihívás ismeretében alapította meg a Toyota 2016-ban Észak-Amerikában a Toyota Kutatóintézetet, amely a mesterséges intelligenciát, az önvezetést és a robotikát kutatja. A ma ismertetett új vállalatot azért hívta életre a Toyota, az Aisin és a Denso, hogy még gyorsabb és értékesebb eredményeket érjenek el ebben a kutatási versenyben.

(forrás: GyártásTrend/Toyota)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés