hirdetés
hirdetés

Technológiatelepítés

Debrecenben az NFC-teszteszközök tudásközpontja

A National Instruments (NI) hozzávetőleg 30 milliárd forint értékben megszerzett technológiát szándékozik telepíteni debreceni leányvállalatához, az NI Hungary Kft.-hez.

hirdetés

A fejlesztésnek köszönhetően a magyar cég olyan rendszerek fejlesztése és előállítása terén lehet úttörő, piacvezető beszállító, amelyek az NFC (Near Field Communication, kis hatótávolságú kommunikáció) vagy a vezeték nélküli töltésen alapuló technológiát tesztelik elektronikai gyártók számára. A világszínvonalú gyártási technológia például az okoskártyák és új típusú chipkártyák tesztelését is lehetővé teszi.

„A National Instruments úgy döntött, hogy a történetének eddigi legnagyobb vállalati akvizíciója során szerzett technológiát, az NFC és  a vezeték nélküli töltés teszteszközeinek gyártását Debrecenbe, az NI Hungary Kft.-hez telepíti” – jelentette be Alex Davern, a National Instruments Corporation ügyvezető alelnöke a múlt hét végén.

Bár az akvizíció részleteire a bejelentés során nem kívántak kitérni, azok valószínűleg összefüggésben vannak az NI honlapján tavaly október végén közzétett közleménnyel. A National Instruments október 27-én hozta nyilvánsságra a Lille-i központú Micropross vállalat felvásárlását. Az 1979-ben alapított francia céget az NFC komminikáció , az okoskártyák és a vezeték nélküli töltőrendszerek  egyik vezető technológiai innovátoraként tartják számon. A csatlakozást követően a Micropross az NI önálló divíziójaként folytatja tevékenységét a korábbi vezetése irányításával. Az akvizíció értékét mintegy 95 millió euróban határozták meg.

Alex Davern mostani bejelentésében azt is kiemelte, hogy a debreceni leányvállalat elmúlt 15 éves munkája, az innováció iránti elkötelezettsége nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy ismét egy mérföldkő előtt álljon a cég fejlődése. Kiemelte, hogy az eredeti elképzeléseket túlszárnyalva – amely néhány száz fős gyártóüzem létrehozását jelentette volna – egy olyan tehetséges csapat állt össze, amelynek köszönhetően most egy innovatív elképzelés ölthet testet, nevezetesen az NFC technológia világszínvonalú teszteszközeinek gyártása.

Ismét egy mérföldkő előtt álljon a cég fejlődése (forrás: NI)
Ismét egy mérföldkő előtt álljon a cég fejlődése (forrás: NI)

A tervek szerint az NI Hungary Kft-nél 2017 év elejére már teljes kapacitásban működhet az NFC és vezeték nélküli töltők teszteszközeinek gyártása – emelte ki Ábrahám László, a 15 éves fennállását ünneplő debreceni leányvállalat ügyvezetője. A szakember rámutatott, az NI Hungary Kft. egy még nem elterjedt, de előremutató technológia teszteszközeinek gyártásában vállal szerepet azért, hogy minél szélesebb körben lehessen alkalmazni ezeket az eszközöket. Az új technológia tovább erősíti az NI széles tesztelési platformját, amely a vevők számára olyan megoldásokat ajánl, amelyek felgyorsítják termékeik piacra való bevezetését, továbbá csökkentik tesztelési költségeiket. Ábrahám László arra is felhívta a figyelmet, hogy a kis hatótávolságú kommunikáción alapuló eszközök használata a világon, így például Magyarországon is dinamikusan erősödik az utóbbi években. Jelenleg – többek között – okostelefonban, bankkártyában, intelligens autókulcsban, biztonsági beléptető rendszerben alkalmazzák. Az ilyen eszközök képesek egymáshoz érintéssel vagy egymáshoz nagyon közeli elhelyezéssel biztonságos módon adatokat közvetíteni, információkat cserélni.

(forrás: NI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés