hirdetés
hirdetés

Digitalizációs roadshow

Debrecenbe visszük az új technológiákat

Második éve rendezzük meg digitalzációs roadshow-nkat gyártó kkv-k számára vidéki helyszíneken. A következő állomás március 28-án, Debrecenben lesz.

hirdetés

A digitalizáció, az adatgyűjtés és -kezelés, az új technológiák alkalmazásának szükségességét napi szinten hangsúlyozzák az iparági döntéshozók, mégis felmérések szerint a digitalizációs megoldások implementálásában hátulról a harmadik helyen szerepel Magyarország az uniós országok körében. A második éve megrendezett rendezvénysorozattal az a célunk, hogy a digitalizáció szó ne egy kellemetlenül sokat emlegetett fogalmat, inkább egy folyamatokat optimalizáló lehetőséget jelentsen a különböző mértékű erőforrásokkal rendelkező cégek mindegyike számára.

Az egynapos rendezvény végigveszi mindazon folyamatokat, amelyek a gyártás részét képzik és amelyek digitalizációjával jelentős optimalizálás érhető el. Szó lesz az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt eddigi tapasztalatiról, beszélünk Magyarország digitalizációs helyzetéről. A technológiai előadásokban szakemberek bemutatják, hogy milyen megoldásokban gondolkodhatnak a gyártó kis- és középvállalkozások a gyártástámogatást segítő okoseszközöktől kezdve a gyártásdigitalizálás alapját képző rendszereken át a gépek felokosítását segítő szenzoros megoldásokig. Ha gyártásról van szó, nem lehet figyelmen kívül hagyni a belső anyagmozgatás, termékazonosítás és nyomonkövetés folyamatait, ezzel kapcsolatban is bemutatjuk a legújabb megoldásokat, mint ahogyan szó esik majd az ipar 4.0-hoz kapcsolódó technológiákról: így a 3D-nyomtatás, a kiterjesztett valóság és a robotika alkalmazási lehetőségeiről is.

Régiós példákon keresztül hangzanak el jó, kézzelfogható példák arra vonatkozóan, hogy mások hogyan kezdték el folyamatok automatizálását, és hogy nem csak óriási beruházásokkal lehet nekilátni a digitalizációnak. Az egyik legfontosabb topicról, az adatgyűjtés- feldolgozás, és az erre épülő mesterséges intelligencia megoldásokról pedig kerekasztal formájában beszélgetnek majd a téma szakértői.

A programmal párhuzamosan előre megszervezett rapid randik keretében tehetik fel a résztvevők kérdéseiket a jelen lévő szakembereknek. Az egyeztetések célja, hogy már a helyszínen elindulhasson egy érdemi megbeszélés a folyamatok optimalizálásának lehetőségéről.

Részletes program és jelentkezés itt érhető el.

A következő állomás: május 30., Zalaegerszeg

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés