Megmunkálás

Csúcstechnológia Hannoverben

A Chiron-csoport a szeptember 16–21. között Hannoverben megrendezésre kerülő EMO-n a fémmegmunkálás körüli kiemelt újdonságokkal vesz részt. A kiállításon a Chiron, a Stama és a Scherer megmunkálóközpontjai, új automatizálási megoldások és egy kibővített szoftverprogram várja a látogatókat.

hirdetés

Az EMO-n a Chiron első alkalommal kombinálja az új, öttengelyes FZ 16 S-t a VariocellPallet palettaautomatizálással. Az új automatizálási megoldás a kis gyártási tételek és összetett munkadarabok önálló megmunkálását célozza. Ezenkívül az új, öttengelyes DZ 16 W megmunkálóközpont Hannoverben működés közben lesz látható. A rendkívül termelékeny öttengelyes, kétorsós megmunkálóközpont máris meggyőzte azokat, akik ellátogattak a Chiron Open House-ra, tekintettel arra, hogy a berendezés egyedülállóan egyesíti a dinamikát és a pontosságot.

A Chiron öttengelyes DZ 25 P világpremierjét ünnepli az EMO-n; a berendezést nagy méretű járműipari és repülőgépipari elemek termelékeny megmunkálására tervezték. A 25-ös sorozattal a Chiron a termelékenység, pontosság és rugalmasság olyan kombinációját éri el, amelyet a gépeknek ebben az osztályában eddig még nem láthattunk. 800 milliméteres orsótávolságával a DZ 25 P eleve az alumínium szerkezeti elemek kétorsós megmunkálására termett. Külön oldalról működtetik és töltik be a munkadarabokat, s ez ideális hozzáférést jelent a munkaterülethez, azaz jól meg lehet figyelni a folyamatot. Kompakt kialakításának köszönhetően, a gépnek csak kis alapterületre van szüksége. Ezenkívül optimális dinamikája lenyűgöző kínálatot jelent ebben a versenyképes környezetben. A látogatók a Chiron interaktív bemutatótermében, működés közben láthatják az öttengelyes DZ 25 P megmunkálóközpontot.

Az új, öttengelyes FZ 16 S megmunkálóközpont, VariocellPallett automata palettacserélővel
Az új, öttengelyes FZ 16 S megmunkálóközpont, VariocellPallett automata palettacserélővel

Új trendet teremtenek

A Stama jövőorientált, komplett megmunkálást biztosít a nehéz, komplex alkatrészek megmunkálásához, akár rúdadagolásból vagy tokmányalkatrészből. A Stama MT7 és MT8 maró-eszterga központ rendszereivel innovatív megmunkálási megoldásokat kínál, ezzel mindig újabb mérföldköveket állít a komplett megmunkálás terén. 2018 szeptembere óta a Stama az MT 733 sorozattal új megmunkálóközpontokat nyújt a hatoldalú maráshoz és esztergáláshoz egyetlen berendezésben, különösen a nehezen megmunkálható, komplex komponensekhez és anyagokhoz. Az MT 733 one plus világpremierje Hannoverben lesz. Az MT 733 sorozat, összes modelljéhez hasonlóan, portál kivitelű: ez lehetővé teszi, hogy a megmunkálási folyamat jelentős stabilitásra tegyen szert termikus, mechanikus és statikus szinten.

A B-tengely Galaxie®-hajtómű különleges teljesítménysűrűséggel, merevséggel és a pozicionálás pontosságával erősíti ezt a hatást. A végeredmény különlegesen dinamikus és igen pontos marási, esztergálási, illetve fúrási művelet: egyidejű 5 tengelyes megmunkálás és integrált automatizálás. Ezek a legkitűnőbb körülmények a sikeres „első darab = jó darab” stratégiához. Az MT 838 TWIN-nel mutat be a Stama egy HSK-A100 maró-eszterga központot tokmányalkatrészekhez 600 mm-es orsótávolsággal, amely egyedülálló a kétorsós maró-esztergáló megmunkálásban. A Scherernél újra előtérben a nagy hatékonyságú esztergálás. A társaság szakértelmét a VDZ 320 multifunkciós, függőleges, Pickup-esztergálóközponttal mutatja be. A sorozatot a berendezések számos opcionális felszerelésének és változatának köszönhetően, pontosan a vevő igényeinek megfelelően lehet kialakítani. Az opciók közé tartozik egy további maróorsó és a speciális modulok a gömbesztergáláshoz, csapágypályamaráshoz és ívmaráshoz. Egy további Y tengely a főorsóban biztosítja a magas termelékenységet az összetett megmunkálás során.

MT 733 one plus
MT 733 one plus

Retrofit automatizálási megoldások

Az automatizálás a retrofit szakértőjénél, a CMS-nél is a középpontban áll. Hannoverben a társaság bemutatja, hogyan lehet egy régebbi megmunkálóközpontot modern automatizálási megoldásokkal továbbfejleszteni, és hogy ez miként tudja jelentősen javítani a termelékenységet. Az automatizálás különböző iparágakban egyre nagyobb jelentőségre tesz szert. Ezért van az, hogy a felújítás vonzó és költséghatékony út sok megrendelő számára ahhoz, hogy megfeleljenek a jövő kihívásainak.

A Chiron-csoport idén kibővíti SmartLine programját a ConditionLine és ProtectLine termékekkel. Ezeket a szoftvermodulokat egyenként vagy együtt lehet bevezetni. A modulok segítik a felhasználókat abban, hogy még jobban kihasználják a megmunkálóközpontok képességeit. A ConditionLine a karbantartási feladatok és javítások pontos tervezését teszi lehetővé. A szoftver megbízhatóan, a megfelelő időben észleli a rendellenes üzemelést, kopást és szakadást. A ProtectLine megelőző funkciója, egy digitális iker segítségével, megvédi a fizikai megmunkálóközpontokat az ütközésektől. A virtuális megmunkálóközpont mindig a valódi előtt jár, és időben leállítja azt, ha ütközés veszélye áll fenn.

(forrás: Rolatast/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés