hirdetés
hirdetés

Logisztika

Csúcs IT-technológia a szállításban

Kollektív intelligenciára alapozva kifejlesztettek egy egyedi, testreszabott megoldást, hogy Európa szerte megkönnyítsék a motorkerékpárok szállítására használt eszközök menedzsmentjét.

Amint a motorkerékpárok legurulnak a gyártósorról, először a raktárba kerülnek, majd onnan a különböző forgalmazókhoz szállítják őket cradle-nek nevezett speciális szerkezetekben. A különleges szállítóeszközök esetleges hiánya többletköltségeket és termékkezelési problémákat generál. Nyomon követésük a hagyományos módszerekkel nehéz. A Gefco két másik céggel kötött partnersége keretében, kollektív intelligenciára alapozva kifejlesztett egy egyedi, testreszabott megoldást, hogy Európa-szerte megkönnyítse a motorkerékpárok szállítására használt eszközök menedzsmentjét. A LoRaWAN-rendszer nagy távolságok esetén is lehetővé teszi a különböző eszközök közötti kommunikációt IoT-technológiákon keresztül. Lényegében egy kis teljesítményű, vezeték nélküli protokollról van szó, amelyet nagy területű hálózatokra fejlesztettek. A rendszer összességében lehetővé teszi a több országot átfogó földrajzi helymeghatározást. Az információkból egy szoftver összegzi a szállítási adatokat, garantálja azok megbízhatóságát, megjósolja az érkezési időt, és proaktív értesítéseket küld az illetékes, operatív csapatoknak, hogy előre lássák az esetleges változásokat, csúszásokat. A felszerelt nyomkövetők 3 méteres pontossággal képesek meghatározni a járművek helyzetét, élettartamuk pedig több mint 7 év.

A LoRaWAN-rendszer nagy távolságok esetén is lehetővé teszi a különböző eszközök közötti kommunikációt IoT-technológiákon keresztül (forrás: Gefco)
A LoRaWAN-rendszer nagy távolságok esetén is lehetővé teszi a különböző eszközök közötti kommunikációt IoT-technológiákon keresztül (forrás: Gefco)

(forrás: Gefco/GyártásTrend)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés