hirdetés
hirdetés

Tudásbázis

Csokorba szedtük a legjobb felajánlásokat HR területen

Ebben a hirtelen megváltozott munkakörnyezetben minden vállalatnak nagyon gyorsan kell tudnia reagálni, hogy életképes maradjon. Ezt segíti számos értékes felajánlás, melyeket mi most csokorba szedtünk.

hirdetés

INGYENES felajánlások:

Profiles International Hungary Kft.

A következő időszakban munkanapokon 11–12 óra között szeretettel várnak egyéni, online konzultációra minden olyan témában, ami ebben az új helyzetben vezetőként, HR-esként foglalkoztat.  hashtag#probono #homeofficeleadership #stayhome #HR #homeoffice #leadership #andratuttobene #: A This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen várják a bejelentkezést, és felveszik a jelentkezővel a kapcsolatot.

Green Fox Academy

#Stayathome Coding Camp néven ingyenes kurzust indít Magyarország első szuperintenzív programozó bootcampje azoknak, akik tanulással töltenék a koronavírus miatt felszabadult idejüket, és szívesen elkészítenék első saját webalkalmazásukat. A háromhetes képzésre azokat is várják, akik már régóta bele akarnak kóstolni a tech világába, vagy akár egy ideje karrierváltáson is gondolkodnak, de előbb kipróbálnák magukat, mennyire való nekik egy bootcampképzés. A kezdeményezésről bővebben itt írunk.

Battlejungle

Hazai és nemzetközi szakemberekkel egyeztetve egy olyan online, térítésmentes home office programot dolgoztak ki, amely képes játékosan ösztönözni a munkatársakat, hogy sikeresen alkalmazkodjanak az új munkavégzés okozta kihívásokhoz. Az ingyenesen hozzáférhető programról itt olvashattok bővebben, és ezen a felületen tudtok rá jelentkezni.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel egyúttal ingyenessé teszik a Battlejungle platformjának teljes használatát. Cégmérettől és létszámtól függetlenül az elkövetkező három hónapban minden hazai cég számára térítésmentesen, korlátozás nélkül hozzáférhetővé teszi a platformot virtuális közösségépítő események menedzseléséhez. A platformon szabadon lehet választnai előre kidolgozott és egy kattintással elindítható élményalapú online közösségépítő megoldásaik közül, amelyek között megtalálhatóak izgalmas bajnokságok, képfeltöltő versenyek, egyéni és csoportos kihívások is, valamint hírek oszthatók meg a munkatársakkal vagy éppen szavazások indíthatók különböző témákban. Itt várják a jelentkezéseket.

BlueColibriApp

3 hónapon át ingyenesen elérhető a Blue Colibri App kríziskommunikációs csomagja, a Blue Colibri App Smart. A felületen könnyen és gyorsan informálhatók a kollégák és segíti a home office okozta nehézségek leküzdését. 

Az eszközön túl pedig digitális tartalomgyártással is támogatják a cégeket, vállalkozókat. A Colibri Online Studios keretein belül webinarok, digitális kommunikációs és/vagy oktatási anyagok (animációk, prezentációk, grafikák, infografikák) gyártásával foglalkoznak, hogy a korábban offline tartalmakat átemeljék a digitális térbe. Erről bővebben itt találhatók infók: http://thecolibristudios.com/goonline.

CX-RAY Kft.

Ingyenessé tették a helyzetre való tekintettel, csapatmérettől függetlenül a Pulse felmérésüket. A Pulse minden nap egy e-mail formájú értesítőt küld a csapat tagjainak, ahol a linkre kattintva rövid és hosszabb, szöveges visszajelzést is adhatnak a munkanapjukkal kapcsolatban. Így a vezető idejében értesül a felmerülő problémákról, gondokról, a munkatársak pedig nem kerülnek izolált helyzetbe és érzik, hogy home office és online meetingek esetén is fennáll a szoros csapatkohézió.

Jelentkezés: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FITPULI Kft.

A Fitpuli a digitális vállalati egészségprogram támogatója, ebben az időszakban pedig ingyenesen elérhetővé tették az alkalmazásukban található mozgás modult, amelynek szakmai hátterét Béres Alexandra dolgozta ki. 
Az alábbi YouTube lejátszási listában találhatók azok a rövid, néhány perces videók, amelyek tematikusan mutatnak be otthon is könnyedén elvégezhető gyakorlatokat. 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLWwBzmcXadm5pJcuMbcvQ6--PdSBJTRBf&fbclid=IwAR108gadzdOTmLU4u_HY0pnCbgPuMbXMRYgud00ClmeinfXC_4JlmT1EHk

Mészáros Nóra, szervezetpszichológus

A járvány ideje alatt heti 4 ingyenes órát ajánl fel munkapszichológiai tanácsadásra, hogy a home office "mentális túlélését" segítse. A tanácsadást igénybe vehetik érintett munkavállalók, illetve cégvezetők/HR-esek. 

Részletek: 
https://sites.google.com/view/munkapszichologus/home-office?authuser=0

SAP

Ingyenessé és bárki számára elérhetővé teszi az SAP egyes platformjait és alkalmazásait, hogy hozzájáruljon a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásainak enyhítéséhez. 

A vállalat díjmentessé teszi a vevőket és a beszállítókat összekötő SAP Ariba beszerzési platformjának Discovery szolgáltatását, hogy kereslet és kínálat szabadon egymásra találhasson, fenntartva ezzel a globális kereskedelmet. 

Azért, hogy az utazni kényszerülők naprakész járatinformációkkal rendelkezzenek, és olyan azonnali hírekhez férhessenek hozzá, mint az üzleti célból utazó vállalati ügyfelei, az SAP ingyenesen elérhetővé teszi TripIt Pro alkalmazását, mely az üzleti utazások tervezéséhez és lebonyolításához létrehozott SAP Concur termékcsalád egyik legnépszerűbb alkalmazása.

További információ: Halpert Zsuzsa/Kommunikációs vezető, SAP Hungary, South-East Europe This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ComLab Kft.

A LogMeIn kezdeményezése, hogy a magyar gyökerű, távelérést és kapcsolattartást segítő szoftvereit elérhetővé tette 3 hónapig díjmentesen egészségügyi, oktatási, kormányzati, önkormányzati és nonprofit szervezetek számára. 

A lehetőségről bővebben itt olvashatunk.  

VIP Coaching Center

MotivationalMaps.hu csapatába tartozó, a VIP Coaching Center által képzett 21 akkreditált motivációtérképező coachuk/trénerük közül jelenleg 9-en szívesen (de várhatóan egyre többen csatlakoznak majd) segítenek pro bono a cégeknek a jelenlegi helyzetben felmerülő vezetői problémák megoldásában, általános motivációs tanácsadásban, coachingban.
- a home office során felmerülő teljesítmény problémák kezelésében, különösen, ha az korábban jól dolgozóknál merül fel,
- a helyzet miatt megváltozott jövőkép és megváltozott motivátor sorrendek miatt lecsökkent motiváció növelésében,
- a megváltozott helyzet miatti motivátor sorrendek következményeként újonnan megjelenő, csapaton belüli, vagy akár vezetővel szembeni motivátor ütközésekből fakadó konfliktusok feltárásban megoldásában,
- egyéni demotiváltság következtében beálló teljesítménycsökkenés növelésében.

Jelentkezés:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

edUcate Hungary Kft.

Cégünk a következő kihívások kezelésében, áthidalásában nyújt szakértő támogatást: ingyenes oktató webinar és online meetup szervezését tervezik a hetekben, az aktuális problémákkal kapcsolatosan (pl. hatékony digitális munkaeszközök bemutatása home office-hoz).

A következő site bemutatja a főbb vállalati kihívásokat és az általuk nyújtott támogatás részleteit: https://www.educate.business/jarvany

További információ: Orsolya.Janko@edUcate.Business

Szabados Andrea

Vezetői coach, tréner, szervezetfejlesztő
A-Coaching – A vezetőkkel gondolkodó www.a-coaching.hu
TEDxLibertyBridgeWomen társalapító és kurátor

Vezetői tanácsadóként, coachként, szervezetfejlesztőként telefonos/online tanácsadással segít a változáskezelésben a cégvezetőknek, vállalati közép- és felsővezetőknek. Díjmentes első konzultációt ajánl 60 perces időtartamban.

A következő témák merülnek fel jellemzően az eddigi pár nap tapasztalata alapján: 
- stresszkezelés 
- változáskezelés 
- távoli kommunikáció – mire érdemes odafigyelni, főbb szempontok 
- csapat összetartása távmunkában (remote team) 
- struktúra megteremtése 
- motiváció 
- feszültség kezelése, biztonságérzet megteremtése (saját magunknak és másoknak) 
- együttműködés 
- új eszközök megtalálása, megszokása 
- munka/magánéleti teendők, szerepek összehangolása.

Jelentkezés:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SkillToGo Kft.

Reziliencia témában, bátorító-motiváló, csapat energiaszintjét home office-ban is fenntartó eszköztárat biztosítanak vezetőknek/középvezetőknek. 
Április 2-án, csütörtökön délután 14.00-órakor ingyenes webinárium kerül megrendezésre max. 16 fő részére. 
Cím: 
"Veled fordul a kocka!" 
Tudod-e, kinek mi jár a fejében? 
Téma: 
Tények és hiedelmek az elmúlt hetek eseményeiről 
Érzelmi alaphangulat a szervezeti csapatokban 
A cselekvés és kommunikáció felelőssége 
"Gyakorlati eszköz a kézbe" - legfontosabb vezetői feladat 
Regisztrálni a weboldalon lehet.

projektallasok.hu/

Vállalatok jelenleg díjmentesen adhatnak fel álláshirdetést a weboldalon. Ha valaki munkát keres és like-olja a facebook oldalt, hamarosan 5 db 15 perces Zoom CV konzultációs lehetőséget nyerhet. 
Interimeknek díjmentes megjelenésre van lehetősége az oldalon, azért, hogy miután a termelés újraindul, legyen személyesen is támogatásuk a cégeknek, tudjanak keresni és válogatni, hiszen pont ezért jók az interimek, azonnal bevethetőek.  

Jelentkezés:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Manuvia Expert Recruitment 

Elsősorban a munkaerő kiválasztásában támogatják a munkáltatókat, legyen szó az online folyamatokra való átállásról vagy egyéb eszközök bevetéséről az offline jelenlét pótlására. Ingyenes online tanácsadást biztosítanak korlátozott számban a következő témákban:

  • Recruitment folyamatok online – miért fontos a folytonosság, hogyan jelenthet ez később akár helyzeti előnyt a munkaerőpiacon?
  • Best practice-k az online recruitment-hez
  • Employer branding rendkívüli helyzetekben – azaz mit üzen magáról a cég azzal, ahogy a jelen helyzetre reagál?
  • Motiválás és csapatösszetartás – remote is lehetséges?

Jelentkezés:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

***

Díjazás ellenében igénybe vehető HR-szolgáltatások:

Brandfizz

Számos nagyvállalat belső kommunikációját támogatják az alábbi területeken:

- segítik a home office-szal kapcsolatos szervezést, kommunikációt,
- van home office one-pagerük, ami kiküldhető és szerkeszthető,
- van vezetőknek szóló home office hírlevelük (mit kell tenniük, amikor a csapat átáll távmunkára),
- van technikai checklistjük és
- jogi összefoglaló is atipikus munkavégzésre.

ChatBoss Team

3 chatbottermékük a toborzás (Toborzó/Candidate Search chatbot), a belső kommunikáció (HR Operations chatbot) és a szervezethez kapcsolódó szakmai tudásanyag megosztásában (Tudástár/Knowledge Chatbot) nyújt támogatást.

Az elmúlt napok eseményeire való tekintettel hamarosan elkészítenek egy olyan chatbotmegoldást, ami a jelen helyzetben bármely cég/szervezet belső kommunikációját és home office gyakorlatát tudja támogatni hasznos információk megosztásával. A chatbot által 'közölt' tartalom a koronavírushoz és home office-hoz kapcsolódó általános szabályozások gyűjteménye. A chatbotot a saját weboldalukon is elérhetővé teszik, így ott bárki kipróbálhatja majd. Bármely cég saját weboldalára vagy akár FB Messengerre, Viberre
is beágyazható lesz.

Humantask

EAPTASK Now: havidíjas telefonos szolgáltatás, amelyben a dolgozóknak mentális elsősegélyt nyújtó, támogató beszélgetésre van lehetőségük speciálisan képzett szakemberekkel.

Vezetőket támogató programok:

- online executive tanácsadás/coaching veszélyhelyzettel kapcsolatos témafókusszal
- Vezetőket támogató live stream webinar veszélyhelyzettel kapcsolatos témafókusszal
- Szervezeti és kríziskommunikációs támogatás/tanácsadás.

Almásy Law Hungary

Vállalatok részére vállalják jogi feladatok ellátását (szerződések átvilágítása, módosítása a megváltozott körülményekre tekintettel), jogi tanácsadás, jogi interim szolgáltatás, üzletviteli tanácsadás, szervezetfejlesztés, szervezetszabályozás, munkaügyi tanácsadás, partneri kapcsolattal könyvviteli szolgáltatás, business coaching eseti és tartós megbízás keretében is.

Poligona

Online, vezetői kompetenciákat fejlesztő tréningeket készítenek. A tavalyi év során fejlesztették a Berkenyét, ami egy játékos vezetőfejlesztési tréning.

Valoro Consulting Kft.

Szervezetfejlesztéssel, tréningekkel és coachinggal foglalkonak. A  jelenlegi helyzetben 3 fő területen ajánlanak szakértői támogatást: online tréningek (ezen belül két kiemelt témával: virtuális csapatvezetés – a hirtelen virtuálissá vált csapatok hatékony irányítása vezetők részére; és megküzdés a krízishelyzetben – munkatársi csoportok részére a kialakult egészségügyi és gazdasági válság okozta stressz és szorongás kezelésére); a témákhoz kapcsolódó e-learningek munkatársi és vezetői szinten; Online Assessment Centerek a kiválasztási folyamatok támogatására.

www.homeofficehungary.hu

Egy olyan munkaerőközvetítő oldalt fejlesztettek, ahol otthonról végezhető munkákat/projekteket/feladatokat lehet elvégezni külföldi mintára (freelancer, guru, upwork). Céljuk az, hogy mindenki megtalálja a helyét a munkaerőpiacon, ehhez járulnak hozzá otthonról végezhető projektekkel, valamint HR-tanácsadással (CV, próba interjú segítséggel).

All You Can Move CHARITY Program:

A koronavírus megfékezése érdekében bevezetett korlátozások és óvintézkedések egyebek mellett a fitnesz iparágat is rendkívül súlyosan érintik. Annak érdekében, hogy a több ezer ember számára munkahelyet biztosító sportközpontok átvészeljék ezt az időszakot, az All You Can Move (AYCM) CHARITY Programot indít. Az adományozó programjuk országszerte 900 sportlétesítmény számára jelent segítséget ezekben a nehéz időkben. 

Az AYCM úgy véli, hogy gyors választ kell adni a kialakult helyzetre, hiszen a hosszútávú fennmaradás záloga az egymással való együttműködésben és a segítségnyújtásban rejlik. Ennek megfelelően az 50 ezres Klubtagi bázisuk számára kialakított CHARITY Programmal támogatni szeretnék az AYCM-val szerződésben álló elfogadóhelyeket. Az adományozó programjuk keretében a Klubtagok rendelkezhetnek havi befizetéseikről, amely összeget az AYCM nem saját bevételeként könyveli el, hanem átutalja az első negyedév látogatásainak arányában a Partner létesítményeknek, enyhítve ezzel ezeknek a sportközpontoknak a bevételkiesését.

(forrás: hrpwr/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cik[251919] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés