hirdetés
hirdetés

Csökkent az e-autók ára

Több kereskedő és gyártó is csökkentette az elektromos autók árát, hogy beleessenek a 11 millió forintos felső határú támogatási kategóriába. 

hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára, Kaderják Péter emlékeztetett, hogy a hétfőtől igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 11 millió forintos beszerzési ár alatt a 2,5 millió forintot is elérheti épjárművenként, a 11-15 millió forint közötti autóknál a támogatás maximum 500 ezer forint. Az elektromos autók és robogók vásárlására kiírt ötmilliárd forint keretösszegű pályázattal több mint 1200 új elektromos gépjármű beszerzését támogatja az állam – mondta.

A Portfolió szerint a kereskedők a nagyobb eladásszám reményében bevállalhatják a néhány százezer forintos árengedményt - a program előtt ugyanis számos modell esett a 11-12 millió forintos sávba.

Összes elektromosan tölthető jármű eladásának változása előző év azonos időszakához képest, százalékban megadva.
Összes elektromosan tölthető jármű eladásának változása előző év azonos időszakához képest, százalékban megadva.

Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indult május végén a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására. Elektromos segédmotoros kerékpárt cégek és egyéni vállalkozók vehetnek a pályázat keretében. A pályázatok benyújtása június 15-én indul, jelentkezni a keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb 2022. június 1-jéig lehet a https://elektromobilitas.ifka.hu pályázati portálon keresztül.

Típus  Támogatással  Korábbi listaár Engedmény az importőrtől
Peugeot e-208 7,99 millió forint 11,6 millió forint 1,1 millió forint 
Peugeot 2-2008 8,49 millió forint 12,1 millió forint 1,1 millió forint
Kia e-Niro 8,4 millió forint 11,5 millió forint 600 ezer forint
Nissan Leaf 8,2 millió forint 11,5 millió forint 800 ezer forint

 

 

 

 

 

 

(forrás: MTI/GyártásTrend, Portfolio)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés