hirdetés
hirdetés

Új fejlesztés a felületkezelésben

Csodaformás koptatás

Az új fejlesztésű koptatókőformával a Rösler magasra rakja a mércét az észszerű felületkezelés területén.

hirdetés

Az innovatív terméket multifunkcionális és rendkívül gazdaságos felhasználási lehetőségek jellemzik. Emellett számos előnnyel bír a piacon elérhető hagyományos koptatókövekkel szemben. Az egyedülálló, szabadalomra bejelentett geometriát speciálisan a napi koptatási eljárásokban előforduló problémák megoldásához fejlesztették ki. Segítségével nagyobb munkahelyi biztonság és a folyamatok üzemi költségeinek csökkentése érhető el.

Új koptatókőforma a rendkívüli hatékonyságért
Új koptatókőforma a rendkívüli hatékonyságért

Az új MultiShape egy kerámiából készült koptatókő, mely elsősorban a jobb dinamikájának köszönhetően jelenthet előnyt a felületkezelés során. A mozgási sokszínűsége sokkal kifinomultabb, így jóval hatékonyabb megmunkálást tesz lehetővé a hagyományos koptatókövekkel szemben. A piacon kapható koptatókövek többségénél a koptatókő kopási állapotától függetlenül szorulás léphet fel. A Rösler új koptatóköve jelentősen csökkenti ezt a lehetséges szorulási hatást, ennek köszönhetően csökken az utómegmunkálási idő is.

Kiváló alaktartósság

A kézi utómunkálat ritkulása vagy elmaradása által a MultiShape használatával jelentős költségcsökkenés érhető el, így új kapacitások válnak szabaddá. Különösen nagy darabszám és rövid megmunkálási idő esetén kifizetődő a használata. A gyorsabb átalakítási lehetőség – amely 10 százalékkal kedvezőbb a hagyományos, háromszög formájú koptatóköveknél – rövidebb megmunkálási időt tesz lehetővé például a sorjátlanítás vagy az élkerekítés során. Az egyenletes felülettel szemben támasztott követelménynek megfelelően a MultiShape még homogénebb felületet tesz lehetővé. A koptatási kép egységesebb, a piacon eddig nem tapasztalható egyenletes kinézetet hoz létre. Az új koptatókő a komplex munkadarabok, belső részek, problematikusabb alkatrészek – mint például az átmenő furatokkal vagy vakfuratokkal rendelkező munkadarabok – esetében is pontos felületmegmunkálásra képes.

További előnye a hosszú távú használhatóság, amit a kiváló alaktartóssága szavatol. A koptatókő az alacsonyabb tömegű alkatrészek esetén is pontosan működik. Kitűnő tulajdonságai lehetővé teszik az alkatrészek és a koptatókövek egyszerű és gyors szétválasztását. A Rösler a legújabb fejlesztésével új irányt mutat a minőség és a gazdaságosság területén, ezenfelül vevőorientált megoldásokat kínál az eddig megoldhatatlan megmunkálási feladatok horizontján.

Cikkünk eredetileg a Gyártástrend Magazin októberi lapszámában jelent meg.

(forrás: Rösler)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés