hirdetés
hirdetés

Meditech

COVID-páciensek távfelügyelete fülbe való szenzorral

Német szakemberek létrehoztak egy fülbe ültethető eszközt, amellyel a szakorvosok az új koronavírussal megfertőződött emberek állapotának alakulását távolról is nyomon követhetik.

hirdetés

A Müncheni Műszaki Egyetemen kifejlesztettek egy fülbe ültethető érzékelőt, amellyel az új koronavírussal megfertőződött emberek állapotának alakulását távfelügyelettel is hatékonyan lehet nyomon követni.

A szenzor folyamatosan méri, majd pedig a kezelőorvosnak közel valós időben továbbítja a páciens meghatározott biometrikus adatait.

Az eszköz kinézetre olyan, mint egy kicsi hallókészülék, és egy fotopletizmográfiás (PPG) szenzort, egy érintkezésen alapuló hőmérséklet-érzékelőt és egy gyorsulásmérőt tartalmaz. A szerkezet a szívritmus, a testhőmérséklet, a véroxigén-szaturáció és a légzésszám mérésére alkalmas.

Fotó: Andreas Heddergott/TUM
Fotó: Andreas Heddergott/TUM

A készülék Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakozik egy okostelefonhoz, és 15 percenként ellenőrzi a fontos paraméterek aktuális értékeit. A rendszer ezután egy távgyógyászati központba átküldi a regisztrált adatokat, és a szakorvosok ezen információ alapján dönthetik el, hogy mikor szükséges kórházba szállítani a betegeket.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: New Atlas)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[278281] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés