hirdetés
hirdetés

IIoT

Bővült az ipari automatizálási eszközök családja

A Pro-face eszközök termékcsaládjába a tárgyak ipari internetjén alapuló távoli hozzáférési rendszereknél használt érintőképernyő PLC-k és HMI-k tartoznak.

hirdetés

A Pro-face Connect rendszer Industry 4.0, illetve IIoT (ipari tárgyak internetje) hálózati topológiát biztosít, amely gyárak és gépek távoli elérését teszi lehetővé. A rendszernek köszönhetően a mérnökök és a műszaki karbantartó személyzet biztonságosan hozzáférhet a gyár vagy a gyártókörnyezet helyi hálózatához, és vezérelheti a HMI-eszközöket (ember-gép felületeket), a PLC-ket (programozható vezérlőket), a motormeghajtókat, illetve sok más hálózatra csatlakoztatott eszközt (például kamerákat, kiszolgálókat vagy akár a számítógépes alkalmazásokat is). A felhasználók így nem csak vezérelhetik, de felügyelhetik is a gépeket, adatokat gyűjthetnek vagy akár rendszer-karbantartást is végezhetnek a világ bármely pontjáról interneten keresztül mindössze egy számítógép, táblagép vagy okostelefon segítségével. Ezzel pénz takarítható meg, mivel nincs szükség a technikusok utaztatására, és a kiadásaikat sem kell fedezni, valamint a gépek működésébe való távoli beavatkozással az állásidő is lerövidül.

Gyárak és gépek távoli elérését teszik lehetővé (forrás: RS Components)
Gyárak és gépek távoli elérését teszik lehetővé (forrás: RS Components)

A színes érintőképernyővel ellátott TFT-LCD kijelzők nagy hatékonyságra tervezett, felhasználóbarát Pro-face GP4100 HMI sorozata számos csatlakozási lehetőséget kínál többféle ipari vezérlőhöz. Az RS Components kínálatában elérhető első Pro-face termékek közé tíz 3,5–12,1 hüvelyk képernyőméretű, érintős képernyő tartozik. A csatlakozási lehetőségek között szerepel az Ethernet, az RS 422C, az RS 485, az SD-kártya, illetve a Mini-B és A típusú USB 2.0-s interfészek és portok.

A RS termékválasztékában a Pro-face LT4000M sorozat két érintős PLC-je is megtalálható. Ezek az integrált IO-kat biztosító kompakt, többfunkciós egységek 22 mm-es furatokba szerelhetők a panelre való egyszerű rögzítés érdekében. A hibaelhárítás megkönnyítéséért az eszköz kijelzőegysége, illetve vezérlőegysége külön cserélhető.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés