hirdetés
hirdetés

3D-s nyomtatás

Bővül a 3D-s nyomtatási portfólió gyors prototípus-készítéshez

Két új Ultimaker 2 3D-s nyomtatóval és egy rendkívül kompakt és hordozható, nagy felbontású 3D-s szkennerrel bővül az RS gyors prototípus-készítésre alkalmas termékválasztéka.

hirdetés

Az RS Components kínálatába bevezetett új 3D-s nyomtatási megoldások gyors termékprototípus-készítést tesznek lehetővé az elektronikai és mechanikai tervezők és mérnökök számára.

Ultimaker 2 Go és Extended

Az RS gyors prototípus-készítést célzó portfóliója a meglévő Ultimaker 2 asztali 3D-s nyomtató mellett az Ultimaker 2 Go és az Ultimaker 2 Extended nyomtatókkal bővül, amelyek a széles körben használt szálhúzásos nyomtatási technológián (Fused Filament Fabrication, FFF) alapulnak, és számos nyomtatószáltípus használatát lehetővé teszik, beleértve olyan népszerű anyagokat is, mint a PLA és az ABS.

Az Ultimaker 2 Go egy rendkívül kompakt és könnyű 3D-s nyomtató, amelynek felhasználóbarát felülete ideális kezdőgéppé teszi a 3D-s nyomtatással ismerkedő felhasználók számára, miközben prémium minőségű nyomtatást biztosít. Az Ultimaker 2 Go nem rendelkezik fűtött tálcával, ezért gyors, késedelem nélküli nyomtatást tesz lehetővé. A 120 mm×120 mm×115 mm-es tárgyméretet kínáló gép kompakt és vékony kialakításának, valamint a dedikált hordtáskának köszönhetően rendkívül könnyen hordozható, és ideális megoldás különböző helyszíneken történő használatra.

A széles körben használatos szálhúzásos nyomtatási technológián alapul (forrás: RS)
A széles körben használatos szálhúzásos nyomtatási technológián alapul (forrás: RS)

Eközben az Ultimaker 2 Extended nyomtató a legnagyobb sebességgel és pontossággal büszkélkedhet az asztali 3D-s nyomtatók körében, nagy, 230 mm×225 mm×305 mm-es tárgyméretet tesz lehetővé, és 50 és 100 °C között üzemelő fűtött tálcával rendelkezik. Valamennyi Ultimaker 2 nyomtatóra 0,02 mm-es rétegfelbontás, 30–300 mm/s nyomtatási sebesség; 180–260 °C fúvóka-hőmérséklet, 2,85–0,4 mm-es fúvóka-/nyomtatószál-átmérő és a 3D-s modellt tartalmazó fájl feltöltésére szolgáló különálló SD-kártyás nyomtatás jellemző.

Matter & Form 3D-s szkenner

Az új és rendkívül kedvező árú Matter & Form asztali 3D-s szkennert a 3D-s nyomtatókkal való használatra tervezték. A szkenner mozgó, dupla lézeres, nagy felbontású kamerafeje és a forgó platform a 3D-s objektumok gyors és egyszerű szkennelését teszi lehetővé, mely legtöbbször mindössze néhány percet vesz igénybe.

A másodpercenként körülbelül 2000 pontot beolvasó (±0,25 mm pontosság és ±0,43 mm felbontás), ezáltal magas szintű felületi részletességet biztosító szkenner képes felvenni a versenyt a piacon jelenleg elérhető drágább 3D-s szkennerekkel is. A vékony és összehajtható kialakítású, 34,5 cm (M)×21cm (Sz)×34,5/8,5 cm (H, nyitva/lecsukva) méretű és 1,71 kg súlyú, készre szerelt és tesztelt szkennerrel akár 18 cm átmérőjű és 25 cm magas objektumok is szkennelhetők, és a beolvasott adatok STL, OBJ és PLY pontfelhőformátumba is elmenthetők.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[176000] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés