hirdetés
hirdetés

Futuriszt

Biztonsági tanúsítványt kapott az első repülő taxi

Lehet, hogy már 2025-ben róhatja az utakat – vagyis szelheti a levegőt a Japánban engedélyt kapott repülő taxi. A tokiói SkyDrive startup fejlesztése egy olyan eVTOL, amely elsőként kapta meg ebben a kategóriában az ország hatóságaitól a biztonsági tanúsítványt. A csapat újdonsága, az SD-03 nyolc propellerével 48 kilométer megtételére képes óránként. Igaz, mindössze tíz percig tud a levegőben maradni a jelenlegi kapacitásával.

hirdetés

A tanúsítvány rögzíti, hogy a tesztre bocsátott struktúra és teljesítmény megfelel a biztonsági követelményeknek. Így a SkyDrive célja, hogy a további fejlesztésekkel ne csak megtartsa az eddig kivívott érdemeket, hanem olyan járművet hozzanak létre, amely túl is teljesíti az elvárásokat.

A vállalat sajtóközleményében beszámolt arról is, hogy az általuk tervezett megoldás az első olyan eVTOL, amely megkapta a biztonsági tanúsítványt. Bár a vállalat korábban nem személyszállításban utazott, hanem 30 kg teherbírású drónszállítási rendszert üzemeltet, most úgy fest, komolyan belevágnának a személyszállításba is.

A SkyDrive persze nem az egyetlen fejlesztővállalat a területen. Nem véletlen, hogy sokan úgy hivatkoznak a 2020-as évekre már most, mint a repülő járművek évtizedére.

Forrás: Interesting Engineering
Forrás: Interesting Engineering

Kun Zsuzsanna
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés