hirdetés
hirdetés

Ipari ingatlan

BIM módszerrel épít a Prologis Budapesten

Egy modern, 14 000 négyzetméteres épület fejlesztését kezdte meg a Prologis ingatlanfejlesztő a Prologis Park Budapest-Harbor területén BIM (Building Information Modeling) módszerrel. 

hirdetés

Az épületet BIM (Building Information Modeling) módszerrel tervezték. A BIM az épületek tervezési és építési folyamatainak átfogó digitális modellek segítségével történő szimulálását és optimalizálását jelenti. Óriási figyelmet kap az építőiparban, nevezik még épületinformációs modellnek, a digitális épületmodellnek, vagy a digitális- tervezésnek vagy építésnek is. Az épületek üzemeltetése szempontjából, azok teljes életciklusát tekintve, a BIM jelentős előnyöket kínál a hagyományos tervezési módszerekkel szemben, mivel általa bármikor részletes információkhoz juthatunk az épület bármely alkotóelemét illetően. Az intelligens, 3D-modellezésen alapuló tervezési rendszer különböző eszközökkel és adatokkal segíti az építészek, mérnökök és a kivitelezést végző szakemberek munkájának hatékonyságát az épület és infrastruktúrájának tervezési, kivitelezési és üzemeltetési szakaszaiban. A BIM alkalmazása a felhasználói élményt is növeli, valamint ösztönzi a szén-dioxid-semleges energiafelhasználást, amely minden fejlesztésünk esetén kiemelt szempont.

Prologis Park Budapest-Harbor
Prologis Park Budapest-Harbor

A Prologis-sztenderd, energiatakarékos LED világítás és a nagy felületű tetőbevilágítók a legújabb világítási sztenderdekhez képest 45 százalékkal csökkentik az épület villamosenergia-felhasználását. A kiváló szigetelést biztosító falpanelek és tetőrétegrend, valamint az energiahatékony sötétsugárzók együttesen 30 százalékkal csökkentik a fűtési költségeket. Az épületben kialakított okos mérőórák segítségével a víz-, gáz- és villamosenergia-fogyasztás optimalizálása mindössze egy kattintás, ráadásul távolról is elvégezhető.

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés