hirdetés
hirdetés

Model 3

Bemutatták a Tesla új elektromos népautóját

A cég harminc szerencsés alkalmazottja már rá is tehette a kezét a vállalat Model 3 elnevezésű típusára.

hirdetés

Egy kaliforniai eseményen, a Tesla freemonti üzemében a cég harminc szerencsés alkalmazottja átvehette az első Tesla Model 3 elektromos autókat. A többi megrendelőnek még nagyon sokat kell várnia az átvételhez. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója nem határozott meg fix időpontot a mostani előjegyzések beteljesítéséhez. Lehet, hogy ez csak 2018 végén fog bekövetkezni.

Ami a specifikációkat illeti, a kocsik beindításához nincs szükség kulcsra, a zárolás feloldozásához és az elinduláshoz egy okostelefonos alkalmazásra és Bluetooth-technológiára van szükség. Hasonló célokra a biztonság kedvéért még egy-két NFC-vel (rövid hatótávú kommunikáció) ellátott kártya is jár a modell mellé, elvégre a mobilok bármikor felmondhatják a szolgálatot.

Model 3

Az alapmodell ára átszámítva nagyjából 9 100 00 forint. 0-ról 60 mérföld (kb. 96,56 kilométer) per órára 5,6 másodperc alatt tud felgyorsulni. A kocsi hatótávolsága körülbelül 354 kilométer. A nagy testvért megközelítőleg 11 400 000 forintért lehet megvenni, 0-ról a 60 mérföld per órát 5,1 másodperc alatt tudja utolérni, és nagyjából 500 kilométeres hatósugárral rendelkezik.

A járműveket mintegy 10 000 különálló alkatrész alkotja, és nyolc kamera, illetve 12 ultrahangos érzékelő foglal bennük helyet. A Model S-hez és a Model X-hez hasonlóan az új típus is képes az autonóm közlekedésre, de a kocsiban egy jó ideig még biztosan nem kerülhet sor a lehetőség aktiválására.

A Model 3-ra mindeddig félmillió megrendelés érkezett, és a Tesla 2017-ben le is kívánja gyártani ezt a mennyiséget.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: TechRadar)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[209922] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés