hirdetés
hirdetés

Bemutatkozik a moduláris levegőelőkészítő egységek új generációja, az SMC AC-D sorozat

Modern gyártósorok modern levegőelőkészítést érdemelnek. Érje el a kívánt levegőminőséget az SMC új AC-D sorozatú előkészítőivel. (X)

hirdetés

A korábbi AC sorozat előző generációihoz képest új elemek kerültek a választékba: nagy kapacitású moduláris szűrő (AFF-D), mikroszűrő (AM-D), szubmikroszűrő (AMD-D) és a szagszűrő (AMK-D). A korábbiakhoz képest nem változott meg sem a szilárdrészecske szűrésének szintje (AFF-D: 1 mikrométer, AM-D: 0,1 mikrométer és AMD-D: 0,01 mikrométer), sem a kiszűrt kondenzátum mennyisége. Ezenkívül ezek az új szűrők sokkal kisebbek és könnyebbek, mint a korábbi verziók, és a finomabb szűrők átáramlási értéke 50 százalékkal nőtt.

Az AC-D sorozatú moduláris egység minden szűrője átlátszó csészével rendelkezik, ami nem csak a szokásos szűrőket jelenti (AF-D sorozat: 5 mikrométer, AFM-D: 0,3 mikrométer és AFD-D: 0,01 mikrométer), amelyek az előző generációban is ilyen csészével rendelkeztek, hanem az ISO 8573-1 szerinti módosítással rendelkező, nagy kapacitású szűrőket is. A felgyülemlett kondenzátum így minden oldalról jól látható. A szűrőbetét cseréje, vagy az eszköz olajjal való feltöltése egyszerűen megoldható, szerszámok nélkül. Ugyanakkor, ha a csészét eltávolítjuk, a szűrőbetét a helyén marad, nem szükséges kicsavarni a szűrőtestből. Ez nem csak a cseréhez szükséges időt takarítja meg, hanem a termék alatti, a karbantartáshoz szükséges teret is.

Példa az elérhető tisztasági osztályokra
Példa az elérhető tisztasági osztályokra

Az AC-D termékcsalád új típusú kiegészítőket is kínál. Ezek például az új csatlakozók, leágazóelemek, nyomásérzékelők vagy alsó kimenettel rendelkező nyomáskapcsolók. Ezekből el lehet helyezni akár több darabot is egy előkészítő egységben, ezáltal több, egymástól különböző nyomású ágat létrehozva.Az AC-D sorozattal együtt bevezetésre került egy új típusú digitális áramlásmérő, a PF3A sorozat, digitális és analóg kimenettel és IO-Link kommunikációval, amelyet az AC-D egységbe való moduláris integrációra terveztek, ugyanazokkal a csatlakozó elemekkel, mint bármelyik másik elemnél.

Az új AC-D sorozat jelenleg 20-40 méretekben és G 1/8 hüvelykes és G 1/2 hüvelykes csatlakozó menettel kapható, később elérhető lesz G 1 hüvelykes menettel is. Online konfigurátorunk segítségével találja meg Ön is az igényeinek megfelelő előkészítő egységet!


(forrás: SMC)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés