hirdetés
hirdetés

Zöld autózás

Bejelentették az új Jeep Grand Cherokeet plug-in hibrid változatban

A járműipar zöldülésének fontos állomása volt a hibrid autók megjelenése az utakon. Azóta egyre több modell bukkan fel ilyen változatban.

hirdetés

A Jeep szeptember végén mutatta be 2022-es Grand Cherokee-modellkínálatát. Az ötödik generáció része egy plug-in hibrid 4xe és egy Tailhawk off-road is. Az SUV-k már 2021 utolsó negyedévében megérkezhetnek a bemutatótermekbe és így a vásárlókhoz is.

Ám nemcsak az elektromos hajtás jelent újdonságot ezekben az autókban: a kényelmet számos szórakoztató elektronikai kiegészítő garantálja. Mindezeket pedig az elektromos változatba is bepakolták a Tailhawk előnyeivel együtt.

A Grand Cherokee-modellek megöröklik a Jeep bevált hajtásláncait, így például az üzemanyag-takarékos V8 Hemi motort is, amely négy hengert inaktívvá tesz, amikor az általuk leadott teljesítményre nincs szükség. A 4xe PHEV modell a Wrangler 4ex-hez hasonló felépítésű, így 40 km tisztán elektromos autózást tesz lehetővé, a fogyasztást pedig a kategóriában igen alacsony értékre, 100 kilométerenként 4,11 literre szorítja le.

A 400 voltos akkumulátorpakkot hálózatról, a fékezésből és a motoron keresztül is tölthetjük, így akár menet közben is gondoskodhatunk a további energiaellátásról. A két elektromos motort egy kétliterres turbós belső égésű motor egészíti ki, amelyhez egy nyolcsebességes automata váltó kapcsolódik. Kiváló vezetési élmény zöldebb kivitelben.

Cikkünk a Gyártástrend magazin októberi lapszámában jelent meg.

Fazekas Borbála
a szerző cikkei

(forrás: New Atlas)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés