hirdetés
hirdetés

Kamion

Az önjáró nyerges vontatók felé kacsintgat a Tesla

Megvalósításuk esetén természetesen elektromos meghajtásúak lennének, ami egy elektromosjármű-gyártó cégnél talán nem is olyan abszurd elvárás.

hirdetés

Áprilisban Elon Musk lerántotta a leplet a Tesla egyik 2016 óta fejlesztés alatt álló projektjéről. Az elektromos nyerges vontatók megalkotásáról beszélünk. Amint az most kiderült, ennél azért többet tartogatott a tarsolyában a cégvezér. Egy közelmúltbeli jelentésből kiderül, Musk örülne, ha ezek a járművek idővel önjáró módon, csapatokban, egy vezérkocsit követve koptatnák az abroncsot az országutakon.

A Tesla – a Reuters szerint – a nevadai Department of Motor Vehicles-nek (DMV – kb. Motorosjárműügyi Minisztérium) elküldött egyik emailjében körvonalazza az elgondolást. Az elektromos autókat alkotó gigatársaság emellett a kaliforniai DMV-vel összehozott egy találkozót, „hogy a Tesla autonóm kamionok [gyártása] felé irányuló erőfeszítéseiről beszélgessenek” – tájékoztatták bizonyos illetékes források a Reuters-t.

Tulajdonképpen időszerű, hogy a vállalat autonóm kamionok gyártásába vágja a fejszéjét, minthogy az Uber már világossá tette, mennyire ráfordult már az önvezető teherautó-flották megvalósítására. Amíg viszont az utazásmegosztó cég a Google-lel feszt azon perlekedik, hogy vajon az Uber részéről az autonóm teherautókat irányító rendszerek gyártásával foglalkozó Otto felvásárlása mennyire volt legális, a Teslának lett egy kis ideje a maga technikájának csiszolgatására.

Elon Musk (Forrás: MédiaVadász)

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Engadget)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés