hirdetés
hirdetés

Ipari szabvány

Az MTA SZTAKI belépett a világ legnagyobb IT konzorciumába

Az MTA SZATKI eddigi legsikeresebb nyílt forráskódú fejlesztése, az ApertusVR kapcsán Neil Trevett, a Khronos Group elnöke meghívta a SZTAKI-t a világ legnagyobb ipari IT szabványait készítő konzorciumába. 

hirdetés

A SZTAKI Megosztott Virtuális Valóság Csoportja a jövőben az OpenXR, vagyis a virtuális valóság technológiák első nyílt ipari szabványának létrehozásán fog dolgozni olyan vezető IT vállalatokkal közösen, mint a Google, az Nvidia, a Microsoft, az Intel, vagy a Samsung.

Az intézet a közép-kelet európai régióból elsőként, 2019. május 10-én, mint akadémiai tag csatlakozott a Khronos Grouphoz olyan kutatóhelyek mellé, mint az Imperial College of London és a Massachusetts Institute of Technology. A SZTAKI Megosztott Virtuális Valóság Csoportja a Khronos Group OpenXR munkacsoportjában kezdi meg munkáját, melynek célja, hogy kialakuljon egy olyan ipari virtuális és kiterjesztett valóság szabvány, mely megoldja ezen technológiák ipari alkalmazáshatóságának problémáit. Az együttműködés további célja, hogy az MVV csoport munkatársai által fejlesztett ApertusVR az OpenXR hivatalos megvalósítása legyen, így utat nyitva annak ipari rendszerekbe történő szabványos beágyazhatóságának.

(forrás: MTA SZTAKI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés