hirdetés
hirdetés

Valve World Expo 2018

Az iparban armatúrák nélkül nem megy

Akár zöldmezős beruházásról van szó, de méginkább ha régi, esetenként többszörösen bővített ipari üzemről, a kiszolgáló csővezetékrendszer menedzselése szelepeivel együtt komoly kihívást jelent – ezt hivatott megkönyíteni kinálatával az armatúrák düsseldorfi világvására.

hirdetés

A csővezetékek szinte bármilyen iparágban behálózzák a termelőüzemeket, de különösen igaz ez a gáziparra, a vegyiparra, a víz- és szennyvízkezelésre, az élelmiszeriparra, az autóiparra, a gyógyszeriparra, az orvostechnikára, az épülettechnikára és az erőművekre, de az általános gép- és berendezésgyártás is erősen érintett. Ahol pedig csövek, közegeket továbbító vezetékek vannak, ott ipari armatúrákat, szelepeket is nagy számban alkalmaznak. Az új létesítmények kialakítása mellett jelentős piaca ezeknek az egységeknek és elemeiknek a meglévő, sokszor elhasználódott és szinte átláthatatlan rendszerek karbantartása, hiszen a nem ritkán ezerszámra előforduló szelepek minimálisan hasonló nagyságrendű, viszonylag gyorsan elöregedő tömítéseit például rendszeresen cserélni kell, hogy a megelőző karbantartás keretében megakadályozzanak egy esetlegesen nagy károkat okozó meghibásodást.

Ötödik kiadás Düsseldorfban

Erre a reflektorfényben lévő iparágak árnyékában sokszor megbújó, de jelentőségében annál nagyobb szegmensre épít az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő Valve World Expo kiállítás. Az ipari armatúrák nemzetközi világát felölelő szakvásárt november 27. és 29. között tartják a Düsseldorfi Vásárváros három csarnokában. A vásárterület kínálatában 2010 óta szerepel a kétéves periódusban szervezett találkozó. Előtte Amszterdam, majd Maastricht adott otthont az expónak, de az ottani lehetőségeket kinőtte a rendezvény, ezért vette át a Düsseldorfi Vásártársaság a saját portfóliójában. A döntés helyességét igazolja az azóta folyamatos növekvő érdeklődés mind a kiállítói, mind a látogatói oldalról. A megelőző 2016-os Valve World Expón több mint 12 ezer szakmai látogató volt jelen 89 országból, ami a vásár erősen nemzetközi jellegét hangsúlyozza. Idén több mint hétszáz kiállítót várnak mintegy negyven országból 20 ezer négyzetméter kiállítási területre – emelte ki a szakvásár kedden Bécsben tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján Friedrich-Georg Kehrer, a Messe Düsseldorf fémipari portfólióért felelős vezetője.

Az ipari armatúrákkal kapcsolatos teljes spekrtumot felvonultatja  a vásár (forrá: Messe Düsseldorf)
Az ipari armatúrákkal kapcsolatos teljes spekrtumot felvonultatja a vásár (forrá: Messe Düsseldorf)

A szakember azt is elmondta, hogy a vásár jelentőségének folyamatos növekedéséhez nagyban hozzájárul az armatúrák globális piacán évek óta tapasztalható élénkülés. Az idei évre ezt a piacot világszinten 76 milliárd dollárosra becsülik. A legnagyobb felvevőpiac az ottani nagymértékű általános ipari fejlődéssel összhangban Kína és India, de az USA és egyes európai országok keresletében is jelentős élénkülés tapasztalható.

A rendezvény tematikájában helyet kapnak az teljes armatúrák, azok részegységei, az állítóhajtások, a szabályozók, a kompresszorok, a mérnöki szolgáltatások és a kapcsolódó szoftverek. A legfejlettebb technológiákat és a legújabb innovációkat immár ötödik alkalommal vonultatják fel az egész világról érkező specialisták Düsseldorfban.

Konferencia, különbemutató és hazai érdeklődés

A szakvásárhoz kísérőrendezvények is kapcsolódnak. Szorosan integrálódik a kiállításon történtekhez a 4-es csarnokban a Valve World Conference 2018 szakmai előadásaival és workshopjaival. A szivattyúkkal foglalkozó Pump Summit különbemutató pedig az 5-ös csarnokban csatlakozik a Valve Word Expóhoz. A most először ezen a helyszínen és kibővített tartalommal jelentkező konferencia és kiállítás az armatúra-szakvásár tematikája és a szivattyúk világa közötti szinergiákat tárja fel, és számba veszi a szivattyús technológia legújabb kutatási és tudományos eredményeit is.

Magyarországot az ipari armatúrák világvásárán egy kiállító, a pecíziós öntéssel foglalkozó bicskei Magyarmet Kft. képviseli. A hazai érdeklődő szakemberek számára feltehetően hasznos informálódási lehetőségeket hordozó Valve Word Expo akár egynapos úttal is meglátogatható, hiszen a kiváló infrastrukturális adottságú Düsseldorfi Vásárváros a repülőtér szomszédságában terül el.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés