hirdetés
hirdetés

Automechanika Frankfurt Digital Plus – idén online is

Szeptember 14-én kezdődik az Automechanika Frankfurt Digital Plus. A háromnapos eseményt először rendezik meg hibrid formában, így a frankfurti kiállítási területen található kompakt kiállítást ötvözi egy online platformmal. Ezzel a kiállítóknak és a látogatóknak is lehetőségük nyílik a kapcsolatépítésre, mind az online, mind az offline térben. Az Automechanika Frankfurt Digital Plus szakkiállításon a termékinnovációk mellett a középpontban azok a témák és ágazati trendek állnak, amelyek napjainkban meghatározzák az autóipar helyzetét. 

hirdetés

A regisztrált 300 vállalat fele tervezi, hogy személyesen is részt vesz a kiállításon és a nemzetközi érdeklődés is számottevő. Nemcsak Németországból, hanem Európa számos országából, Ázsiából, sőt Ausztráliából is érkeztek regisztrációk. A kiállítókról további aktuális információk érhetők el a kiállítás weboldalán, illetve az Automechanika Digital Plus Navigator applikációban, amely díjmentesen elérhető a Google Play, illetve az Apple Store áruházakban.

Olaf Musshoff, az Automechanika Frankfurt igazgatója kifejtette: „Az emberek nagyon várják, hogy végre személyesen is találkozhassanak egymással és aszakértőkkel. Ugyanakkor bizalmuk erősödik a digitális hálózatépítési lehetőségek iránt is, amelyeket a hibrid szakkiállításhoz fejlesztettünk ki. Digitális platformunk lehetővé teszi, hogy mindenki részt vegyen a háromnapos programon nemcsak itt Frankfurtban, hanem világszerte. Ez segít biztosítani rendezvényünk nemzetközi elérhetőségét.” A legújabb témák és iparági trendek nemcsak a cégek prezentációiban, hanem a háttérprogramban is szerepet kapnak majd. Előadások és panelbeszélgetések sora várható olyan témák köré csoportosítva, mint az elektromobilitás, a 3D-nyomtatás, a fenntarthatóság és a digitalizáció, ezek pedig vonzzák a látogatókat a színpadok és az élő közvetítések elé.

Digitalizáció a piacon

A digitalizáció az egyik legfontosabb kérdés az autóiparban és az azt kiszolgáló vállalatok körében. A szeptember 14 -i „Beszélgessünk az üzletről” panelbeszélgetésben a Bosch, az AVL DiTest, a Carbon és a Hunter képviselői Olaf Mußhoffdal, az Automechanika Frankfurt igazgatójával beszélgetnek az innovatív műhelymegoldásokról a digitalizációról és a mobilitás átalakulásáról. Mely területeken szükséges innoválni és megújítani az autóipart a fenntarthatóság érdekében? Milyen szerepe lesz a digitalizációnak a jövőben? Hogyan befolyásolják majd az új mobilitási megoldások az autóipart?

Energia a mobilitáshoz

Amennyiben Európa teljesíteni kívánja kitűzött fenntarthatósági céljait, jelentős szén-dioxid kibocsátáscsökkentést kell eszközölnie a közlekedési szektorban is. Az alternatív üzemanyagok kulcsfontosságúak lehetnek ebben, legyen szó hidrogénről, elektromosságról, bioüzemanyagokról vagy szintetikusan előállított anyagokról. A szakértők az „Energy 4 Mobility” beszélgetéssorozat „A közlekedés dekarbonizációja – kihívások és megoldások” epizódjában ezekről beszélgetnek majd szeptember 14-én.

Fenntartható és erőforrástakarékos – Az gyártási újrahasznosítás napja

A fenntarthatóság és annak szerepe egyre fontosabbá válik a körkörös gazdasági modellben. Így megrendezésre kerül az első „Gyártási Újrahasznosítás Napja” szeptember 15-én, amelyet az Autóipari Alkatrészutángyártók Szervezetével (APRA) közösen szerveznek meg. A szakértők ezt a sokoldalú témát járják majd körül a résztvevők kérdései mentén.

Fedezze fel a 3D-nyomtatást!

Az ipar 3D-nyomtatás csakugyan betört az autóipari gyártás piacára. Az eljárás óriási potenciállal bír számos területen a termelésben, ám a vállalatoknak még meg kell találniuk, hol illeszthetik be a lehető leghatékonyabban a technológiát a már meglévő gyártási folyamataikba. Szeptember 16-án a „Discover3Dprinting” szeminárium átfogó képet ad a különböző gyártási eljárásokról, gazdagon illusztrálva autóipari példákkal. A résztvevők megismerhetik ugyanakkor a technológia határait is, amelyekkel mindenképpen tisztában kell lenniük, továbbá képet kaphatnak arról is, hogyan tudják ezeket áthidalni. Az esemény kitér ezek mellett a megtérülésre is és szó lesz arról, hogy mikor nem érdemes 3D-nyomtatást alkalmazni.

Collision talk – A szerviz és a javítás kihívásai

Szeotember 16-án a „Collision talk” az autójavító műhelyek karosszériajavítási és festési kihívásaira kíván válaszokat adni. Mivel ez a terület számos problémával küzd napjainkban, így a visszaeső megrendelésszámmal, az alapanyagárak meredek növekedésével, a kopóalkatrészek áremelkedésével és a biztosítótársaságok költségmegszorításaival. Ebben a cseppet sem könnyű helyzetben alkalmazható megoldásokról és lehetőségekről beszélgetnek a moderátorok, Christian Simmert (a schaden.news főszerkesztője) és Konrad Wenz (a Fahrzeug + Karosserie főszerkesztője) az esemény meghívott vendégeivel.

Tanuljon az Autodoktorentől

Idén újra lesznek élő baleseti kárjavító bemutatók, amelyeket az Autodoktoren felügyel. A három nap alatt szó lesz a kárfelmérésről, a költségkalkulációról, illetve a digitális kommunikációról. Eközben képzett szakemberek bemutatják a szakszerű javítás lépéseit: lesz horpadáseltávolítás, különböző csatlakozások javítása, szélvédőcsere, kipufogógáz-mérés, festés, továbbá a vezetéstámogató rendszerek kalibrálása és a fényszórók beállítása sem marad el. Az eseményen részt vevő érdeklődők díjmentes jegyet kapnak a szakkiállításra, amellyel az online eseményeken is részt vehetnek a vásár időtartama alatt.

Az első Automechanika Body & Paint világbajnokság

Több mint tíz német karosszérialakatos és festő szakember versenyez majd, hogy a szakvásáron bejusson az első nemzetközi Automechanika Body & Paint Világbajnokság döntőjébe. Szeptember 14-én Frankfurtban a helyszíni szakértői testület, választja ki Németország győztesét, aki ezután a Kínából, az Egyesül-Királyságból és Dél-Afrikából származó győztesek ellen mérkőzik meg. Mindenkinek lehetősége lesz online szavazni személyes kedvenceire is.

Lenyűgöző előadások és panelbeszélgetések várják az érdeklődőket – a részletes programot megtalálja az esemény oldalán! 

Élőben Frankfurtban vagy online: ugyanazzal a jeggyel

A résztvevők személyesen találkozhatnak Frankfurtban a kiállítás helyszínén, ugyanakkor online is látogathatják a kiállítást. A megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett megrendezett eseményen biztonságos a személyes részvétel. Azonban a kiállítók a helyszíni standjuk mellett az online térben is bemutatják termékeiket és szolgáltatásaikat. Lehetőség van továbbá az online kapcsolatfelvételre a csetszolgáltatáson keresztül vagy videóhívásban, illetve az előadáson online streamen is elérhetők majd. Ezzel biztosítják a szervezők, hogy a kiállításból azok is profitálhatnak, akik az utazási korlátozások vagy más okok miatt nem tudnak személyesen megjelenni az eseményen.

A személyes, illetve online látogatáshoz is napijegy váltása szükséges. Ezeket az online rendszeren keresztül vásárolhatják meg az érdeklődők és a jegyek önmagukban feljogosítanak a személyes részvételre, valamint az online kapcsolódásra és a három nap során közvetített előadások megtekintésére. A jeggyel látogathatók továbbá az online kommunikációs platformok is a kiállítás ideje alatt.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés