hirdetés
hirdetés

Beruházás

Átadták a Wamsler SE új üzemcsarnokát Salgótarjánban

A Wamsler SE új, 5400 négyzetméteres robotizált üzemcsarnokát adták át csütörtökön Salgótarjánban; a fejlesztés 3,6 milliárd forintba került, amit kormány 1,8 milliárd forinttal segített a nagyvállalati támogatási program részeként.

hirdetés

A beruházással a mintegy 700 embert foglalkoztató magyar tulajdonú cég megduplázza termelési kapacitását és javítja a termékek minőségét. Mészáros Beatrix, a tulajdonos Opus Global Nyrt. igazgatótanácsának elnöke az ünnepségen elmondta, hogy a Wamsler SE továbbra is dolgozói értékes szaktudására és tapasztalatára kívánja alapozni a fejlődést, a modernizáció jegyében azonban ma már a robotizáció is elengedhetetlen az eredményes működéshez. Az Opus Global Nyrt. felelős tulajdonosként ugyanakkor ügyelt arra, hogy a robotok valóban csak a hiányszakmákban váltsák ki az élőmunkát  tette hozzá.

Kandallógyártás a Wamslernél
Kandallógyártás a Wamslernél

Finta Ferenc, a Wamsler SE vezérigazgatója kiemelte, hogy az intelligens technológia pontossága és megbízhatósága tovább javítja a klasszikus és új termékek minőségét, megduplázott kapacitással, modernizált választékkal, eredményesebben szolgálhatják ki a hazai és az export piacokat. Az üzemcsarnokot, amelynek alapkövét múlt év márciusában tették le, úgy tervezték, hogy a kandallógyártás teljes technológiai folyamatát házon belül tarthassa a Wamsler. A lemezdarabokat automatizált berendezések vágják ki, a megmunkálást, így a méretre hajlítást, a hegesztést és a csiszolást robotok végzik, a munkadarabokat automatizált festősoron fényezik.

Mészáros Beatrix szólt arról, hogy az új üzemcsarnok egyben innovációs központ is, ahol a cég a piaci igények változásához igazodva fejlesztheti termékkínálatát, és mint elmondta, figyelmet fordítanak arra, hogy mind a gyártási folyamat, mind az előállított termékek környezetkímélőbbek, gazdaságosabbak legyenek.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés