Fémipar

Acélcsarnokok a gyártó-tároló kapacitás bővítéséhez

Megéri fejleszteni! – ez nemcsak azon vállalkozásokra igaz, amelyek a Frisomat csarnokait választották a bővülő üzletmenetük fejlesztésére, hanem magukra az acélcsarnokokra is. Az idén magyarországi működésének 25. évfordulóját ünneplő belga Frisomat cég a már jól bevált és számos iparágban közkedvelt Omega és Delta acélcsarnokait gondolta újra az ügyféligényekre alapozva.

hirdetés

Bővül a vállalkozás, kevés a hely, rövid az idő, és a költségvetés sem végtelen – egy igen jellemző helyzet a magyarországi kis- és középvállalkozások életében. A Frisomat gyors és költséghatékony acélcsarnokaival már világszerte közel 40 éve segíti a legkülönbözőbb területen gazdálkodó, működő vállalkozásokat tároló- vagy gyártókapacitásaik hátterének megteremtésében. A döntően szerényebb műszaki elvárással rugalmas és költségkímélő megoldást kereső megrendelők körében közkedvelt változatok, a Delta és az Omega egyszerű vonalvezetésükkel, megbízható anyagminőségükkel számtalanszor rászolgáltak már jó hírnevükre. Itthon is gyorsan szaporodik azon vállalkozások száma, amelyek akár második fejlesztéskor, évekkel később sem gondolnak másra, és a Frisomat tervezői és kivitelezői segítségét kérik a bővítés megvalósításához. Teszik ezt azért, mert a belga acél precíz megmunkálása találkozik a jó árral és a magyarországi képviselet pontos és szakszerű összeszerelési és karbantartási munkájával.

Az alapozás és az Omega Plus

Az Omega csarnok fő vonzerejét az egyszerű íves acélszerkezet jelenti, amelynek használata a mezőgazdasági tárolóhelyiségtől a raktárig számos területen bizonyította be, hogy hosszú távon is megbízhatóan, minimális karbantartási igénnyel állja a használatot. Jó példája ennek a családi vállalkozásként működő Kereki Korona Zrt., ahol az első Omega acélcsarnokot 2008-ban rendelték meg, idén tavasszal pedig elkészült a negyedik is. Az utóbbi már a továbbfejlesztett Omega Plus változat. Az új csarnok tavaszi építése mellett a korábbi csarnokok karbantartási munkáinak elvégzésére is maradt idő. Ugyan a bevilágítók még mindig jól ellátták a feladatukat, de a vállalt 6 év garancia bőven lejárt, és sem a gyártó, sem a megrendelő nem szerette volna kockáztatni, hogy a sugárzástól elvékonyodott bevilágítókon a manapság erősen kiszámíthatatlan nyári viharok, jégesők kárt tegyenek.

Omega csarnok íves acélszerkezettel (forrás: Frisomat)
Omega csarnok íves acélszerkezettel (forrás: Frisomat)

Az új csarnok is egyszerű formavilágú, de fejlettebb műszaki tartalmat kínál: a teljes egészében tűzihorganyzott, hidegen hengerelt tartószerkezet és a műanyag bevonatos, acél hullámlemezből készült burkolat növeli a komplett csarnok időtállóságát, és a szélsőséges időjárások ellen is védelmet nyújt. Fő erénye, hogy hosszában a csarnok a 4 méteres keretállás-távolságokkal korlátlanul hosszabbítható, ami 12–20 méter közötti szélesség tartozik 5,7–6,5 m közötti belmagassággal. Béres András cégvezető pedig a kivitelezők gyors és szakszerű munkáját emelte ki: „Elégedettek voltunk a Frisomat csarnokaival, a további beruházások esetén sem gondolkodtunk másban, így könnyen döntöttünk a már jól bevált és számunkra megfelelő műszaki színvonalú Frisomat csarnok mellett.”

A hazai úttörő: az első Delta Plus

A Frisomat 2016 tavaszán beszüntette a régi Delta típusú csarnok gyártását. Az új fejlesztésű Delta Plus típus is egy standard rendszer, de ez már a magas minőségű HSS acélból készül. Gyorsan és olcsón felépíthető a raktárkapacitás bővítésére, és sokkal rugalmasabban illeszthető a megrendelői igényekhez az ajtók, a kapuk, a bevilágítók tekintetében. A Frisomatra jellemző, teljes egészében tűzihorganyzott acélváz és a horganyzott, műanyag bevonatos acéllemez burkolat különösen hosszú élettartamot biztosít. Hosszúsága íves formájú „testvéréhez” (Omega Plus) hasonlóan korlátlanul nyújtható a 4 méteres keretállás-távolság betartásával, 7–15 méter szélesség mellett.

Delta csarnok: gyors és olcsó bővítés
Delta csarnok: gyors és olcsó bővítés

A Frisomat új fejlesztésű, minőségi anyagokból készülő Delta Plus típusú csarnokából Magyarországon az elsőt egy autógumi- és felniértékesítéssel foglalkozó tatabányai cég vehette birtokába 2016 júniusában. Vései Árpád, a Weltgumi Kft. tulajdonosának véleménye szerint az új raktár elengedhetetlen volt a fejlődő üzletmenetben. „Messzemenőkig elégedett vagyok az elkészült csarnokkal. A Frisomattal közös munkában a kedvező ár mellett a szállítás és az összeszerelés gyorsaságát és rugalmasságát szeretném kiemelni. A csarnok megjelenése és műszaki színvonala is elnyerte a tetszésünket. Az alkalmazott anyagok kiváló minőségének köszönhetően a Frisomat 15 éves átrozsdásodás elleni szavatosság mellett minimum 30 éves élettartamot ígért csarnokunknak.”

A Frisomat széles modellválasztéka kisvállalatoknak és nagyobb vállalkozásoknak egyaránt kínál csarnokmegoldást. A megvalósítás során a cég szakemberei a tervezéstől a kivitelezésig minden munkafolyamatban első osztályú szolgáltatást kínálnak.

(forrás: Frisomat/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés