hirdetés
hirdetés

Fenntarthatóság

A TOTAL megszűntette tagságát az Amerikai Ásványolaj Intézetben

Az Amerikai Ásványiolaj Intézet (API) legutóbbi klímaváltozásról szóló elemzését követően a Total bejelentette, hogy 2021-ben nem újítja meg tagságát a szervezetnél.

hirdetés

Minden évben a Total értékeli tagságát a legjelentősebb ipari szövetségekben, hogy azok összhangban legyenek a TOTAL Csoport éghajlatváltozással kapcsolatos elveivel. A felülvizsgálat a vállalat számára kulcsfontosságú hat fontos szempont szerint történik:

Tudományosan megalapozott álláspontunk az, hogy az emberi tevékenység és az éghajlatváltozás között kapcsolat van,

  • a Párizsi Megállapodás céljainak támogatása,
  • szükség van a szén-dioxid-árak bevezetéséére,
  • bízunk a földgáz kulcsfontosságú szerepében az energiaátmenetben,
  • támogatjuk a megújuló energia fejlesztését elősegítő célkitűzéseket és kezdeményezéseket, valamint
  •  a CO2 megkötésével és tárolásával kapcsolatos fejlesztéseket is.

Ezeket a tételeket a 2020 szeptemberében kiadott Getting to Net Zero jelentés részletezi.

A 2019-es és a 2020-as felülvizsgálatot követően az API tagságot "részben összehangoltnak" értékelték a csoport álláspontjaival. Bizonyos eltérések, amelyekről az egyesületben már tárgyaltak, a mai napig is fennmaradnak:

  • a földgáz szerepét illetően az API továbbra is támogatja az Egyesült Államok metánkibocsátással kapcsolatos szabályainak visszavonását, amelyet a TOTAL csoport 2019 novemberében ellenzett;
  • a közlekedés dekarbonizációját illetően az API a Közlekedési Igazságügyi Szövetség része, amely ellenzi az elektromos járművek támogatását;
  • A szén-dioxid-árképzés elvét tekintve az API a Totaltól eltérő álláspontot képvisel.

Sőt, az API a legutóbbi választások során támogatta azokat a jelölteket, akik az Egyesült Államok a párizsi megállapodásban való részvétele ellen szóltak. ƒ„Csoportunk elismeri, hogy az API több mint egy évszázadon át jelentős mértékben hozzájárult iparunk fejlődéséhez. Mindazonáltal a 2020 májusában nyilvánosságra hozott klímacéljaink részeként elkötelezettek vagyunk abban, hogy átlátható módon biztosítsuk, hogy az ipari szövetségek amelynek tagjai vagyunk, olyan álláspontokat és üzeneteket fogadjanak el, az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, amelyek összhangban vannak a csoportunkéval” – mondta Patrick Pouyanné, a Total elnöke és vezérigazgatója. „Ez az átláthatóság reagál az részvényeseink elvárásaira, valamint stratégiánk hitelességének alapvető garanciája.”

(forrás: Total)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés