Hűtés-kenés

A tisztán tartott kenőolaj nem igényel cserét

Szürkeöntvény forgácsolásánál a megmunkálás minőségét javítja a hűtő-kenő folyadék tisztán tartása centrifugális szeparátor alkalmazásával.

hirdetés

Egy üzemben két megmunkálóközponton GGG- és GG-minőségű anyagból készült szivattyúházak és szeleptestek megmunkálását végzik. A feldolgozási folyamat során a csiszolt öntvényekről finom részecskék, valamint grafitszemcsék válnak le, amelyek beszennyezik a megmunkáláshoz használt hűtő-kenő folyadékot. A meglévő szűrőállomás (mindkét központi egység rendelkezik egy rotációs vákuumszűrővel, tartállyal a tetején) csupán az 50 μm minimális mérettel rendelkező részecskéket volt képes felfogni, ami finom grafitrészecskék megnövekedett koncentrációjához vezetetett az olajban. Ezt az olajat már néhány hétnyi üzemelési idő után rendszeresen le kellett cserélni, mivel a munkadarabok felületi minősége az olaj fokozódó elszennyeződésével romlott. Ráadásul a hűtő-kenő folyadék elfeketedése miatt lehetetlenné vált a munkadarabok szemrevételezése a megmunkálóközpont ablakán keresztül.

Kiváló leválasztási teljesítmény

A probléma megoldását a hűtő-kenő folyadék centrifugális szeparátoros szűrése jelentette: S-15-ös típusú, nagy teljesítményű centrifugális szeparátort telepítettek az összegyűlt szilárd anyag átfolyásos üzemmódú leürítésének kézi lehetőségével, a két szűrőállomás tisztafolyadék-egységeire csatlakoztatva. PLC-vezérléssel beállítható a tisztítási idő, így a szeparátor a beállított időközönként automatikusan átkapcsol az I. és a II. szűrőállomás között az elszívásra.

Az olaj betöltése viszonylag csekély, berendezésenként 30 l/min teljesítményű részleges áramoltatással történik. Ily módon kiváló leválasztási teljesítmény érhető el, mivel a centrifugában eltöltött idő hossza lehetővé teszi a legapróbb grafitszemcsék leválasztását is.

Centrifugális szeparátorok használatával csak a normál működési veszteséget kell pótolni a hűtő-kenő anyagnál (forrás: Hardtest)
Centrifugális szeparátorok használatával csak a normál működési veszteséget kell pótolni a hűtő-kenő anyagnál (forrás: Hardtest)

A megmunkáláshoz használt megtisztított hűtő-kenő folyadék (olaj) az S-15-ös típusú centrifugális szeparátorból 0,3-0,5 bar leeresztési nyomással ismét visszavezetésre kerül a szűrő keringtetésébe, és így a gépek rendelkezésére áll. A centrifugális szeparátor az üzembe helyezése óta naponta mintegy 5 kilogrammnyi finom grafitüledéket választ le. Az olajnak pedig láthatóan világosabb, barnás színe lett.

A centrifugális szeparátor üzemelési ideje megközelítően 2,5 napra van beállítva 24 órás üzemmód mellett. Az iszapszűrő betét 3-5 perc alatt cserélhető, az iszapüledék súlya mintegy 12 kg igen csekély visszamaradó nedvességtartalom mellett. A további tervek között szerepel egy hasonló teljesítményű, de automata berendezés beszerzése, amellyel a dob tisztítása tejesen automatikus lehet, nem igényel emberi beavatkozást, így a berendezés a karbantartási ciklusok között folyamatosan üzemelne.

Látványos eredmények

A berendezés négy évvel ezelőtti üzembe helyezése óta olajcserét még nem kellett végrehajtani, csupán a normál működési veszteséget kellett pótolni. A betekintő ajtók és a gépasztal tisztításához szükséges időráfordítás is jelentősen lecsökkent. Az S-15-ös típusú centrifugális szeparátor alkalmazása ily módon tehát környezetvédelmi és pénzügyi előnyöket is jelent: lényegesen lecsökkent az olajfogyasztás, a karbantartási költségek, valamint a kieső idő, illetve javult a munkadarabok felületi minősége.

(forrás: Hardtest/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés