hirdetés
hirdetés

Pharma Transport 2020 online szakkonferencia - 2020. december 1.

A szerializáció logisztikai hatásai

A tavaly februárjában bevezetett szerializáció rengeteg logisztikai, szállítási, szállítmányozási és raktározási módosítást vont maga után, ami sok változást jelent, illetve nagy felkészülést igényel az érintett vállalatoknak.

hirdetés

A technológiai változások ebben a szektorban is jelenthetnek olykor nagy előnyt, vagy éppen súlyos problémát. Fontos, hogy a rendelkezésre álló technikai eszközöket a lehető leghatékonyabb módon tudják kihasználni az adott cégek, hiszen az ipar 4.0-val rengeteg olyan lehetőség adódik, mint a munkafolyamatok automatizálása, robotizálása. A pharma szektorban sem ismeretlen a mesterséges intelligencia, amelynek széleskörű elterjedése lehetőséget ad az IoT-re, ahol a technikai eszközök egymással kommunikálva optimalizálják, segítik a munkafolyamatokat.

Az IIR Magyarország szervezésében megrendezésre kerülő Pharma Transport konferencián a fent említett gyógyszeripart érintő aktuális kérdéseket és a szállítmányozást érintő változásokat tárgyalják meg a szakemberek gyártói, nagykereskedelmi, végponti, hatósági és szolgáltatói – tanácsadói oldalról.

Az online szakfórum középpontjában a gyógyszerszállításokhoz kapcsolódó áruvédelmi, biztonsági, minőségbiztosítási előírások állnak. Szó lesz a gyógyszerbeszállítás kiszervezésének pro és kontra érveiről és a Dometic Zrt. előadásában hallhatnak arról, hogy milyen hűtési megoldásokkal biztosítják a gyógyszerek/hatóanyagok A-ból B-be szállítását. Mindemellett fókuszba kerül a gyógyszerek egyedi azonosítása és jelölése, mely konkrét példán keresztül is bemutatásra kerül.

Szerializáció 
2019 február 9-től kétdimenziós vonalkóddal és egy "dézsmabiztos", manipulálás elleni kóddal is el kell látni a vényköteles gyógyszereket. A teljes haza gyógyszeripari lánc szereplőinek kapcsolódniuk kell a nemzeti Adattároló Rendszeren keresztül az európai adattároló rendszerhez és ezáltal megfelelni a jogszabály által előírt kötelezettségeknek.

Előadást hallhatnak a résztvevők arról, hogy miként fogja befolyásolni a Brexit a gyógyszerszállítást, milyen hatással lesz az Egyesült Királyságra és hogy milyen szabályozások fognak vonatkozni rájuk. Emellett szó lesz az EU-n kívüli gyógyszerszállítás nemzetközi szabályairól, illetve az egyedi gyógyszer-azonosítási rendszer bevezetésének eddigi tapasztalatairól is.

Továbbra is aktuális kérdéseket vet fel a pharma-logisztikai folyamatok digitalizálása, az ipar 4.0 és az automatizáció aktualitásai. Résztvevőink választ kaphatnak arra, hogy miként tudja a logisztikai folyamatok digitalizálása a hatékonyságot és kiszolgálást egyszerűsíteni és támogatni. A piaci szereplőknek folyamatosan fejtörést okozó adatvédelmi, adatkezelési eljárások is megtárgyalásra kerülnek a GDPR tükrében. A Konzorcia Kft. bemutatja a magyar fejlesztésű Központi Sorszámozó Rendszerét, mely gyógyszer sorszámozását teszi lehetővé L4-L5 szinten.

Amennyiben járműkövetésről és védelemről szeretne bővebben tájékozódni, a Jármű Kontroll szakembereitől kérhet részletes tájékoztatást a témát illetően.

Amennyiben első kézből szeretne tájékozódni a gyógyszeripari szállítmányozást érintő kérdésekről, ne hagyja ki a konferenciát, amely a jelenlegi járványhelyzetnek megfelelően online formában kerül megrendezésre 2020. december 1-jén.

A rendezvény részletes programját és a regisztrációval kapcsolatos információkat megtekintheti a www.iir-hungary.hu oldalon.

(forrás: IIR Magyarország Kft.)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés