hirdetés
hirdetés

Környezetvédelem

A Schneider Electric az egyik legfenntarthatóbb vállalat

A vállalatcsoport összesítésben a 12., saját ágazatában pedig az 1. helyet szerezte meg a világ legfenntarthatóbb 100 vállalatának rangsorában.

hirdetés

Az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértőjeként számon tartott Schneider Electric  a világ legfenntarthatóbb vállalatainak 2016-os Global 100 listáján összesítésben 12., míg a globális iparági besorolási szabvány (GICS Industry) szerinti saját ágazatában (Electrical Equipment) a dobogó legfelső fokán végzett. A vállalatcsoport, amely egyike a ranglistán szereplő 11 francia társaságnak, sorozatban negyedik éve szerepel a Top 15 között. A Corporate Knights torontói média- és befektetési tanácsadó vállalat fenntarthatósági indexén alapuló besorolás minden évben azokat az úttörő szervezeteket képviseli, amelyek új módszerekkel járnak élen a fenntarthatóság fejlesztésében. A tisztességes piaci magatartás mellett kiálló magazint a Világgazdasági Fórum adja ki Davosban.

4353, egyenként több mint 2 milliárd USD értékű tőkét jegyző cég közül választották ki azokat, amelyek a saját iparágukban hozzájárulnak a környezet legkisebb mértékű terheléséhez. A Global 100 sorrendjét 12 mennyiségi fenntarthatósági mutató alapján állítják össze, ideértve például a felhasznált energiaegységenként termelt bevételt.

„Azáltal, hogy teljesítményünk a 2015-ös 68,4 százalékról 70,5 százalékra nőtt 2016-ban, az eddigi legjobb eredményünket sikerült elérnünk a Global 100 listán saját ágazatunkban. Ez alátámasztja elkötelezettségünket aziránt, hogy a fenntartható fejlődést stratégiánk alapértékeként tartjuk számon. Az összesített rangsorban ugyan 3 hellyel visszaléptünk, ami azt mutatja, hogy megnőttek az általános elvárások. Ez mindannyiunk számára remek hír, és egyben kihívás is, amely a teljesítményünk javítására ösztönöz minket” – mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

(forrás: Schneider Electric/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés