hirdetés
hirdetés

Megmunkálás

A legmodernebbek közül való

Nagydíjas öttengelyes megmunkálógép

Az Axile G-sorozatának új öttengelyes megmunkálógépe, a G6-os követi a már több mint tíz éve gyártott és fejlesztett, U-kialakítású öntvényre épülő, billenő körasztalos G8-as család előnyös tulajdonságait, napjaink technikai újdonságaival ötvözve.

hirdetés

Az Axile G6 a legújabb mechanikai, elektronikai, méréstechnikai és szoftveres adottságokkal felszerelt szimultán öttengelyes, billenő körasztalos megmunkálóközpont. Nagy tömegű, tökéletes U formájú, a nemzetközi elvárásoknak megfelelő, körültekintően ellenőrzött körülmények között előállított, Meehanite öntvényből készült, 14 000 kg tömegű öntöttvas ágy, állvány és szánrendszer tartozik a berendezéshez.

Teljes mértékben saválló burkolattal bevont, zárt, rendkívül tágas és daruzható munkatér jellemzi automatikusan nyitható és zárható tetővel. Ergonomikus kialakítású burkolatának köszönhetően a gépen dolgozó szakember egészen közel állhat az asztalhoz. A hatékony és precíz munkához a munkatérben található nagynyomású forgácslemosó, a hűtőfolyadék-berendezés, a burkolatba épített LED-munkatérlámpa, illetve az orsón keresztüli nagynyomású szivattyúval (20 bar, opcionálisan 70 bar) történő hűtés is nagyban hozzájárul.

Részletes műszaki jellemzők

A 750 mm úthosszúságú {{y}} tengelyen dupla golyósorsós, direkt hajtású és dupla lineáris mérőrendszerrel mért elmozdulású masszív gerenda található, amelyen a fej a {{z}} irányú mozgást végzi. Minden tengelyt precíziós hengergörgős lineáris vezetékekkel szereltek fel. A ±120° elfordulású A billenő tengely nyomatékmotorokkal meghajtott bölcsővel rendelkezik. Minden tengelyen abszolút lineáris mérőrendszerrel kiegészített, elfordulás-jeladóval felszerelt szervomotorok találhatók.

Axile G6 a legújabb mechanikai, elektronikai, méréstechnikai és szoftveres adottságokkal felszerelt szimultán öttengelyes, billenő körasztalos megmunkálóközpontja
Axile G6 a legújabb mechanikai, elektronikai, méréstechnikai és szoftveres adottságokkal felszerelt szimultán öttengelyes, billenő körasztalos megmunkálóközpontja

A 360° elfordulású C forgástengelyen nyomatékmotorral hajtott, 600 mm-es átmérőjű körasztal helyezkedik el, amely tehercsatolás, nagy terhelés esetén is maximális dinamikával, nagy hatásfokkal működik. A rögzítéshez az asztalon három hidraulikus és egy pneumatikus csatlakozás áll rendelkezésre. Minden tengelyt teleszkópos fémburkolattal, illetve finomköszörült, dupla anyás, előfeszített golyósorsóval láttak el. A központi olajkenő rendszer megnöveli a gép élettartamát, termelési üzembiztonságát.
Az Axile G6 a munkatértől elzárt szerszámtárral is rendelkezik, amelynek 60 (Compact kivitelnél 48), opcionálisan 120 (Compact kivitelnél 96) szerszámhelye van. A szerszámok maximális hossza 300 mm, átmérőjük legfeljebb 75 mm (vagy 125 mm, amennyiben a szomszédos helyek üresek) lehet. A szerszámok maximális tömege 7 kg. A szerszámok hűtőrendszerének tartálykapacitása 400 liter.

Axile G6 megmunkálóközpontban gyártott alkatrész
Axile G6 megmunkálóközpontban gyártott alkatrész

A motororsós főorsó maximális fordulatszáma 20 000 1/min. A HSK-A63-főorsókúp tisztítása levegőkifúvatással történik. Az orsókúptól a forgóasztal szorítófelületéig 155–755 mm távolság van. A főorsó teljesítménye 25/44 kW (S1/S6), nyomatéka 87/190 Nm (S1/S6). Emelt teljesítményű kivitelnél (legfeljebb 15 000 fordulat percenként) a csúcsteljesítmény 50 kW, a maximális nyomaték 217 Nm. A forgács hatékony eltávolításáról kettős forgácsszállító rendszer gondoskodik. Az Axile G6 esztergálásopcióval, illetve nagy szélességű, nyomatékmotoros meghajtású körasztallal (1500 1/min, 38 kW, 750 Nm) is rendelhető.

Az Axile G6 melletti döntést a kedvező műszaki paraméterek mellett befolyásolhatja, hogy a forgalmazó Optimum Hungária Kft. a gép CE-megfelelőségi nyilatkozattal és magyar nyelvű használati utasítással kiegészített szállításán felül annak üzembe helyezését, pontossági vizsgálatát, valamint a vezérlés gépspecifikus használatának és programozásának oktatását is elvégzi. 24 hónap garancia érvényes a vezérlőre, 12 hónap pedig a szerszámgép mechanikájára.

www.axile.hu

(A cikk eredetileg a GyártásTrend májusi lapszámában jelent meg.)

(forrás: Optimum Hungária)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés