hirdetés
hirdetés

Fluid

A jövő kompresszora

Minimálisra csökkenti a villamosenergia-költségeket, és maximális mértékű rendelkezésre állást biztosít.

hirdetés

Az innováció

Alapadatok

Az Atlas Copco GA 75-110 VSD+ berendezése új szintet jelent a kompresszorok világában. Változó sebességű meghajtást kínál alapkivitelben, kis helyigényű és erőteljes motort a házon belül tervezett iPM (belső állandó mágneses) motortechnológiának köszönhetően. A jövő kompresszora, amely minimálisra csökkenti a villamosenergia-költségeket, és maximális mértékű rendelkezésre állást biztosít. Még a legkisebb kompresszorteremben is elfér.

Mitől innovatív a termék?

Belső elrendezés: az Atlas Copco a kompresszorok hagyományos elrendezésének újratervezésével forradalmasította a sűrítettlevegő-iparágat. A normál, nagy helyigényű vízszintes elrendezés helyett az új GA 75-110 VSD+ függőleges, kis helyigényű kivitelével tűnik ki. Ezzel értékes hely és munkatér takarítható meg, könnyebb a hozzáférés karbantartáskor, és csökken a teljes életciklusra vetített tulajdonlási költség.

Forrás: Atlas Copco
Forrás: Atlas Copco
Hatékonyság: a jelenlegi GA VSD modelleknél átlagosan 8 százalékkal kisebb fajlagos energiaigényű (SER). A gazdaságosan üzemelő VSD+ átlagosan 50 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást a jelenlegi üresjáratú modellekhez képest.

Kapacitás: az energiafogyasztás csökkenésén felül akár 6 százalékkal növekszik a szabadlevegő-szállítás (FAD).

Szabványok: az iPM-motor túlteljesíti az IE4 hatékonysági szinteket.

Megbízhatóság: a teljesen zárt frekvenciameghajtó és hajtáslánc a legkeményebb körülmények között is garantálja a működőképességet.

Távolsági vezérlés: az Elektronikon grafikus vezérlő megkönnyíti a felügyeleti és karbantartási feladatokat (a kijelzőről leolvasható a karbantartás ütemezése és a gép állapota).

Jelentések: a karbantartási értesítések és a gép állapotjelentése elérhető a Smartlinken, e-mailben vagy szöveges üzenetben. A gép testre szabott, az ISO 50001-nek megfelelő energiateljesítmény-jelentéseket küld.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

Szinte minden gyártási környezetben számos tényező miatt akár napi, heti vagy havi ritmussal változik a sűrítettlevegő-szükséglet. Az erről készült tanulmányok és a széles körű mérések azt mutatják, hogy a legtöbb kompresszornak jelentős levegőigény-változást kell kiszolgálnia. Hívhatjuk ipar 4.0-nak vagy a dolgok internetjének (IoT), az összekapcsolhatóság a jövő. A GA 75-110 VSD+ erre teljesen fel van készítve. Magas szintű felügyeleti, vezérlési és összekapcsolhatósági tulajdonságainak köszönhetően optimalizálni lehet a kompresszor teljesítményét, erőforrásait, hatékonyságát és termelékenységét.

Csapat vagy cég rövid bemutatása

Az Atlas Copco a fenntartható termelékenységet szem előtt tartva vált az egyik vezető ipari szereplővé. A csoport innovatív kompresszorokkal, vákuummegoldásokkal, légkezelő rendszerekkel, építőipari és bányászati eszközökkel, kéziszerszámokkal és összeszerelő rendszerekkel áll ügyfelei rendelkezésére. Termékeit és szolgáltatásait a termelékenység, az energiahatékonyság, a biztonság és az ergonómia szem előtt tartásával fejleszti. A céget 1873-ban alapították, székhelye Stockholmban található, és világszerte 180 országban van jelen. 2016-ban az Atlas Copco árbevétele meghaladta a 10,7 milliárd eurót, és több mint 42 000 munkavállalót tudhatott kötelékében.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2017 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Atlas Copco/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés