hirdetés
hirdetés

Informatika

2020-ra megjelenhetnek a szupertelefonok

A mobiltávközlési cégek várhatóan 2020-ra jelennek meg a mindennapi életet forradalmasító szupertelefonjaikkal a piacon. A Huawei is dolgozik már szuperkészüléke kifejlesztésén.

hirdetés

Vang Jen-min rámutatott: a mindent mindennel összekapcsoló jövőbeni kommunikációs szolgáltatások, az "Internet of Things", a dolgok internete technológiai feltételeinek megteremtése érdekében a mobiltávközlési ipar a szupergyors, teherbíró ötödik generációs (5G) távközlési hálózatok fejlesztésére összpontosít.
Vang Jen-min közölte, hogy az ötödik generációs (5G) mobil távközlési hálózati technológia fejlesztésében elért eredményekről és a szupertelefon nyújtotta lehetőségekről a Huawei az ENSZ égisze alatt működő ITU Telecom 2015 világkongresszuson ad majd tájékoztatást, ennek a rendezvénynek Budapest ad otthont az idén októberben.

A mobiltelefonok fejlődéstörténetében 12 éves ciklusok figyelhetők meg - mutatott rá Vang Jen-min. A Motorola 1995-ben jelent meg első generációs mobiltelefonjával, ami forradalmi változást hozott az emberek közötti kommunikációban. Ugyanilyen nagy jelentőségű kategóriaváltás történt 2007-ben az iPhone, majd egy évvel később az Android operációs rendszeren futó okostelefonok megjelenésével, amikor a mobiltelefonok kommunikációs eszközből az életünket számos téren segítő "okos" készülékekké alakultak át. 

A dolgok internete és az ötödik generációs hálózati kommunikációs technológia alkalmazásának általánossá válásával újabb korszakváltás következik be, mert egy olyan készülék kerül a kezünkbe, amelyik a mindent mindennel összekapcsoló hálózat részeként szenzorokkal érzékeli környezetét, és egy kollektív, intelligens és kreatív képességekkel rendelkező szuperstruktúra részévé válik - fejtette ki a Huawei regionális fogyasztói üzletágának igazgatója. 

A szupertelefon a felhő alapú számítástechnikára, "big data" elemzési és mesterséges intelligencia szolgáltatásokra támaszkodva egy öntanuló rendszer részeként aktívan segíti majd az életünket. 
A Huawei nagy erőforrásokat szentel a szupertelefonhoz szükséges technológiák kifejlesztésére - hangzott el a tájékoztatón. Foglalkozik például érzékelő technológiák, szenzorok, tárgyfelismerő alkalmazások és háromdimenziós szkennerek fejlesztésével, valamint "big data" elemzéssel és mesterségesintelligencia-fejlesztéssel. A Huawei az elmúlt tíz évben már 190 milliárd jüant (30 milliárd dollár) fektetett be kutatás-fejlesztésbe, és világszerte 65 ezer szabadalmat nyújtott be. 

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés