hirdetés
hirdetés

A HSM mezőny előzése folytatódik

Az NCG CAM hat hónapon belüli megtérülést biztosít

2011. november elsejével az NCG CAM Solutions bejelentette önálló CAM alkalmazása legújabb verzióját, az NCG CAM V11-et, tovább erősítve ezzel technológiai vezető szerepét a HSM marás területén.

hirdetés

Az NCG CAM a piac talán leggyorsabb HSM maró szoftvere. De nemcsak a szoftver gyors, a fejlesztők is expressz sebességgel dolgoznak. Ellentétben sok más szoftverrel, az NCG CAM a nagy verziók közötti build-ek (kisverziók) során is erőteljesen bővíti a funkciók körét a szokásos hibajavítások mellett. Ez jól demonstrálja a cég elkötelezettségét a felhasználói igények minél gyorsabb megvalósítása mellett.

A V11-es verzióban a folyamatos verzióközi fejlesztést követően most egy nagy csomagban érkeztek meg az újdonságok. Az új verzióban a simító szerszámpályák továbbfejlesztése, a prizmatikus geometriai elemek megmunkálásának kibővítése, a felhasználói felület komfortosabbá tétele és a geometriai elemek CAD-es szerkesztése volt előtérben.

Simítások utómunkálatok nélkül

A megmunkálási szerszámpályák számítása az NCG CAM-ben általánosan háromszögesített geometrián történik. Ennek előnye a szerszámpálya-számítási sebességek gyorsaságában és az ütközés- és alámetszés-mentes szerszámpályák létrehozásában jelenik meg. A háromszögesített geometrián folytatott pályaszámításnak természetes következménye a háromszög geometria másolódása a szerszámpályákba. Ennek minimalizálására több megoldás is ismeretes az NCG CAM eddigi verzióiban.

Az új simítási algoritmus jobb felületi minőséget eredményez (a képek bal oldalán)
Az új simítási algoritmus jobb felületi minőséget eredményez (a képek bal oldalán)

Ilyen például a háromszögesítés pontosságának finomítása, akár teljes geometriára, akár külön, egyes felületekre kiterjedően, vagy a forgácsoló pályaelemek vezérlő pontjainak eloszlását szabályozó opció. Ezek az eszközök biztosították a kívánt felületi minőség biztosítását akár kis görbületű felületek esetén is. Az NCG CAM V11-ben a felületek simításához már a valós szabadfelület megmunkálására is lehetőség nyílik. A kihívás a védjegyként is ismert extrém gyors pályaszámítási sebesség fenntartása volt, ami a tesztek szerint sikerült.

CAD-es funkciók, segédelemek egyszerűen

A prizmatikus elemek megmunkálása (zsebek, teraszok, hornyok, stb.) általánosan görbe-menti marásokkal történik NCG CAM-ben. A megmunkálás egyik referenciája a görbe. Szerkesztésének eszközei eddig csak a szükséges körre koncentráltak. Az új, leginkább CAD-re jellemző funkciók megjelenése a V11-es verzióban tovább egyszerűsíti és hatékonyabbá teszi az ilyen pályatípusok és megmunkálások tervezését. A görbék létrehozásának egyik jellemző eszköze a felületek, felület-csoportok határgörbéinek kinyerése.

A határgörbéket az alkalmazás automatikusan síkba rendezi vetítéssel, a származtatott görbesereg beállítás szerint lehet zárt görbe, vagy egyedi görbeelemek serege. A kinyert görbék szerkeszthetők (nyújtás, vágás, egymáshoz metszés, stb.), így közvetlenül a geometriai referencián keresztül a szerszámpálya tulajdonságai is előre definiálhatók. A segédgörbék új eszköztára az 5-tengelyes megmunkálások tervezését is egyszerűsíti. 3+2 tengelyes megmunkálások tervezését segíti az új típusú segédpont építőelem. A görbe-menti megmunkálás új opciói (új átfedés, új rá- és legördülés, stb.) optimális szerszámpálya szerkesztési eszközöket biztosít.

Analízis kiértékeléshez, vizuális eszköztárral

Gyártásközi modell kiértékelése
Gyártásközi modell kiértékelése
Az új analízis eszköztár segítségével egyszerűsödik a geometria vizsgálata. A görbület analízis grafikus eredménye egérmutatóval egyedi pontokban is olvastatható, így a rádiuszok értéke közvetlenül kinyerhető, segítve a szükséges szerszám kiválasztását.

Az oldalferdeség analízis eredménye az előbb leírtak szerint használható. Új elem a 3 és 3+2 tengelyes megmunkálások esetén a gyártásközi modell és a készgyártmány modell analitikus összehasonlítása. A visszamaradó anyagmennyiség mérése az egérmutató kívánt helyre mozgatásával elvégezhető.

Az eset-érzékeny felhasználói felület újdonságai

Mappa-böngésző új, strukturált szerkezete
Mappa-böngésző új, strukturált szerkezete
A modellfa funkciót betöltő mappaböngésző kezelésének újítása a mappák tetszőleges csoportosítása, átmozgatása, tetszőleges új mappák létrehozása.

Az új eszköztár segítségével egyszerűsödik a mappák kezelése. Az adatbázis ablak új funkciói is a könnyed felhasználást biztosítják. Az interaktív helyi menük eszköztára a felhasználói visszajelzések szerint átrendezésre került, illetve új parancssorok is megjelentek.

NCG CAM megkülönböztető jellemzők

Az NCG CAM jól ismert tulajdonságai, a többmagos architektúrák automatizált használata, az extrém gyors pályaszámítás, a kiváló maradékanyag-marás, a hatékony megmunkálási stratégiák, a változáskövető kapcsolat a legelterjedtebb CAD rendszerekhez stb. továbbra is kiemelik az alkalmazást a versenytársak népes csoportjából.

Az NCG CAM teljesítményének legbiztosabb jele, hogy a magyarországi felhasználók 90 százaléka az első munkahely megvásárlását követően, a kezdeti pozitív gyakorlati tapasztalatok alapján újabb NCG CAM munkahelyekkel bővítette a szoftverparkját, legtöbb esetben más, szintén elismert CAM rendszereket kiváltva. 

Megtérülés 6 hónapon belül Az NCG CAM hat hónapon belüli megtérülést biztosít, sőt, egyes esetekben ennél is rövidebb lehet ez az idő. A szoftver magyarországi forgalmazója az S&T Consulting Hungary Kft. testreszabott megtérülés számítást biztosít minden érdeklődő számára.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[99668] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés