hirdetés
hirdetés

Technológia

Üzembe helyezték az 5G technológiát Berlinben

A Deutsche Telekom és a Huawei működésbe helyezte az első szabvány előtti 5G (ötödik generációs) telekommunikációs kapcsolatot. A kereskedelmi üzembe helyezés az európai premiert jelenti.

hirdetés

Az új technológia másodpercenként több mint 2 gigabit sebességgel és mindössze 3 milliszekundumnyi késleltetéssel működik a 3,7 gigahertzes spektrumban. 

A kereskedelmi üzembe helyezés az európai premiert jelenti és fontos mérföldkő az 5G globális fejlődése során –  írták.  

A valós környezetben, a Huawei berendezéseivel és szoftvereivel megvalósított kereskedelmi üzem az előzetes 5G szabványokra épül, követve az úgynevezett "Non-Standalone New Radio" 3GPP globális szabványt.   

A német szolgáltató és a kínai gyártó közös fejlesztése az 5G fejlesztések elősegítését, a szabványok globális elterjedését kívánja elősegíteni – áll a közleményben.
A szabványosítás első fázisa jövőre zárulhat le, az első kereskedelmi 5G hálózatok várhatóan 2020-ban kezdhetik meg működésüket.      

Magyarországon júniusban 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem csatlakozásával alakult meg az 5G koalíció: a technológiai összefogás  az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését kívánja elősegíteni.

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés