hirdetés
hirdetés

A PTC díjnyertes CAD-platformja

A Creo elhozza a tervezés reneszánszát

A Creo 6.0 áttörést jelentő új funkciókkal gazdagodott a valós idejű szimuláció, a kiterjesztett valóság és az additív gyártás területén.

hirdetés

A PTC március közepén jelentette be a Creo 3D-s CAD-platformjának legújabb verzióját, amely lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy egyetlen rendszerben valósítsák meg innovatív tervezési és gyártási projektjeiket. A Creo 6.0 új funkciókat mutat be a valós idejű szimuláció, a kiterjesztett valóság (AR) és az additív gyártás, valamint a produktivitás növelés területén.

A termékfejlesztés gyorsan változó világában vezető tervező és gyártó vállalatok ezrei alkalmazzák a Creót, hogy jobb termékeket állítsanak elő gyorsabban. A mérnökök új szintre emelhetik az innovációt a beágyazott szimulációval, összekapcsolt, intelligens termékekké formálhatják az ötleteiket az IoT-vezérelt tervekkel, miközben valós időben kommunikálhatnak világszerte partnereikkel, vásárlóikkal az integrált kiterjesztett valóság segítségével.

„A PTC elindította a tervezés reneszánszát. A cégek a termékeiket digitálisan alkotják meg, és a Creóhoz fordulnak valós idejű szimuláció, additív gyártást támogató tervezés és az embereket a folyamatokba jobban bevonó biztonságos, felhőalapú kiterjesztett valóság alkalmazásához – mondta Brian Thompson, a PTC CAD üzletágának vezetője és szenior alelnök a PTC-nél. – CAD-piaci vezetőként harminc éve segítjük hozzá vásárlóinkat, hogy megkülönböztethessék magukat a saját piacaikon. Az új fejlesztéseinkkel most lehetővé tesszük, hogy tovább erősítsék innovatív képességeiket, mindezt a Creo platformon belül.”

Valós idejű szimuláció

A nemrégiben bejelentett Creo Simulation Live valós idejű visszajelzést ad a tervezési döntések hatásáról, lehetővé téve az integrált szimuláció vezérelt tervezést. A Creo Simulation Live a Creo modellezési környezetbe teljesen integrált, villámgyors és egyszerűen használható szimuláció, amely másodpercek alatt eredményeket ad, mivel a háttérben fut. A tervezők mostantól gyorsabban iterálhatnak, gyorsabban fedezhetik fel a problémákat, egyszerűsíthetik a munkafolyamataikat, csökkenthetik a költségeiket, több variációt próbálhatnak ki, és jobb terméket tervezhetnek gyorsabban.

A Creo Simulation Live (Powered by Ansys) másodperceken belül ad eredményeket szerkezeti, modális és hőtani problémákra a Creóba integrálva (forrás: S&T)
A Creo Simulation Live (Powered by Ansys) másodperceken belül ad eredményeket szerkezeti, modális és hőtani problémákra a Creóba integrálva (forrás: S&T)

Együttműködés a kiterjesztett valóság segítségével

Az Augmented Reality (AR) továbbfejleszti a mérnökök tervezési és együttműködési munkamódszereit. Ez a felhőalapú technológia egy új, hatékony és látványos eszközt ad a mérnökök kezébe, hogy biztonságosan oszthassák meg a terveket a kollégáikkal, partnereikkel, beszállítóikkal. A Creo AR Design Share minden Creo-munkahelyen elérhető, a tervezők és gyártók gyorsabban iterálhatnak, kevesebb prototípusra lesz szükségük, és a tervzsűriken közérthetőbb módon tudják megosztani a dizájnokat. A Creo 6.0 fontos új funkciója az AR-engedélymenedzsment. Akár tíz modell is megosztható, és a tervek minden eddiginél látványosabb módon jeleníthetők meg okostelefonon, tableten vagy éppen HoloLensen. Az AR élmények könnyen elérhetők és elindíthatók linkek, ThingMarks és QR kódok használatával.

A beépített kiterjesztettvalóság-eszközzel látványosan és biztonságosan oszthatunk meg terveket
A beépített kiterjesztettvalóság-eszközzel látványosan és biztonságosan oszthatunk meg terveket

Tervezés additív gyártáshoz

Az új verzió mindazokat a tervezési eszközöket biztosítja, amelyek szükségesek az additív gyártás előnyeinek kihasználásához. A felhasználók megtervezhetik, optimalizálhatják, validálhatják és ellenőrizhetik a nyomtatást a Creo elhagyása nélkül, a gyártási idők és a hibák csökkentése érdekében. A Creo 6.0 még nagyobb tervezői rugalmasságot biztosít sztochasztikus hab vagy függvényvezérelt rácsszerkezetek kialakítására. A tervezők analizálhatják és optimalizálhatják a gyártási orientációt, csökkentve ezzel a nyomtatási időt, minimalizálva a támaszték anyagszükségletét és maximalizálva a tálca kihasználtságát. A Creo 6.0 kibővített támogatást biztosít a 3MF szabványhoz.

A Creo additív gyártási szolgáltatásaival komplex parametrikus rácsozatok tervezhetők és nyomtathatók
A Creo additív gyártási szolgáltatásaival komplex parametrikus rácsozatok tervezhetők és nyomtathatók

Növekszik a produktivitás

A Creo 6.0 számos területen nyújt produktivitásnövelő fejlesztéseket. Tovább finomították és optimalizálták a felhasználói felületet. A minieszköztárak használatát kiterjesztették az építőelemek létrehozására és módosítására, a modernizált építőelem-vezérlőpulttal gyorsabba vált a munka, a modellfa használata még rugalmasabbá vált. Ezenfelül jelentős fejlesztések történtek a várszerkezetek és csavarkötések tervezése, a 3D-s rajzkészítés, kábelezés és az alap modellezés területén.

A Creóról több információ erre a linkre kattintva érhető el.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés