hirdetés
hirdetés

Jövő gyára

A Bosch Hatvanban hozza létre új logisztikai központját

A Bosch 2018-tól közép-kelet-európai logisztikai központot telepít Hatvanba, amivel 250 új munkahelyet teremt a régió munkavállalói számára. A vállalat a Hatvani Ipari Parkban bérel majd 62 ezer négyzetméteres területet a logisztikai központnak. 

hirdetés

A Bosch már korábban felismerte, hogy a jelenlegi telephelyeire szétosztott raktározási kapacitás és logisztikai erőforrás az elkövetkező évek során már vélhetően nem lesz képes az összes felmerülő ügyféligény megfelelő és korszerű kielégítésére. Azonban a Bosch, további helyi raktárak egyenkénti létrehozása helyett – összhangban az ipar 4.0-s fejlesztések térnyerésével – egy központi raktárbázis létesítése mellett döntött.

Így a vállalat nem csak optimalizálni tudja, hanem új technológiai evolúciós szintre is emeli régiós tevékenységét. A hatvani logisztikai központ átadása 2018 tavaszán várható, a létesítmény a Bosch több mint 800 telephelyet számláló logisztikai hálózatába kapcsolódik majd be.

Sajtótájékoztatón jelentették be az új beruházást
Sajtótájékoztatón jelentették be az új beruházást

Ipar 4.0 Hatvanban

A Hatvanba tervezett logisztikai központ a raktározás, valamint a be- és kiszállítás mellett a szinergiát mutató, különböző régiós folyamatok összekapcsolásával és összehangolásával foglalkozik majd. A létesítmény a régióba bejövő és onnan kimenő termékeket és nyersanyagokat egyaránt kezelni fogja. Ezzel a projekttel a Bosch integrálni és harmonizálni tudja a térségbeli logisztikai tevékenységét, a hálózatba kapcsolt központ, továbbá az ellátási láncban végbemenő folyamatok gyorsabb megvalósítását, hosszú távon pedig egy új üzleti modell kialakítását támogathatja.

Az új raktárbázis összekapcsolja majd az ipar 4.0 berendezéseket, alkalmazásokat és folyamatokat. A hatvani projektben olyan, az ipar 4.0 terület fejlődését reprezentáló megoldások kelnek életre, amik a nagyon magas szintű hatékonyságot és átláthatóságot támogatják” – hangsúlyozta Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

A Bosch telephelyein megvalósított, sokrétű ipar 4.0-s megoldások célja a gyártási és logisztikai folyamatok gyorsítása, valamint a termékek és a szolgáltatások biztonsági és minőségi színvonalának további emelése.

Ilyen technológia például a Bosch számos telephelyén használt RFID (Radio Frequency Identification, rádiófrekvenciás azonosítás) alapú leltározás, a hatalmas adatmennyiségek felhőalapú tárolása és feldolgozása, vagy a hálózatba kapcsolt akkumulátoros csavarozók, amelyek centiméternyi pontossággal jelentik pozíciójukat a központi termelési rendszernek, amely ennek megfelelően adja meg az egyes szerszámoknak az adott feladatukhoz szükséges meghúzási nyomaték értékét.

(forrás: Bosch/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés