E-könyv

3D-nyomtatott gyártástámogató eszközök a termelésben

Az egyszerűbb ellenőrzősablonoktól a strapabíró tartóeszközökön át az összetett gyártósori berendezésekig a Stratasys 3D-nyomtatási technológiával azonnal legyárthatók a gyártási eszközök. 

hirdetés

Szemben a hagyományos gyártási módszerekkel, a 3D-nyomtatás rugalmasságot biztosít az egyedi gyártástámogató eszközök készítésében. A Varinex – a Stratasys 3D-nyomtatási technológiájára építve – kiadott egy e-könyvet, amelyben részletesen bemutatják, hogy milyen eszközöket lehet gyártani azonnal 3D-nyomtatással.

A hagyományos fémszerszámoknál gyorsabban elkészíthető, egyszerűbben kezelhető és könnyű 3D-nyomtatott eszközökkel, szerelő készülékekkel egyszerűsíthető a termelés, mérősablonok nyomtatásával javítható a minőség, de olyan robotkar végek is nyomtathatók, amelyekkel optimalizálni, testreszabottá lehet tenni a megfogókat. Mivel a 3D-nyomtatott eszközök rendkívül könnyűek és strapabírók, így jól illeszkednek számtalan alkalmazáshoz.

Készülnek a szerszámok a Stratasys F900 3D-nyomtatóval (Forrás: Stratasys)
Készülnek a szerszámok a Stratasys F900 3D-nyomtatóval (Forrás: Stratasys)

A 3D-nyomtatott gyártástámogató eszközök a termelésben című e-könyvben olyan esettanulmányokat is bemutatnak, mint az Opelé, amely vállalat 91 százalékkal csökkentette a termelés költségeit 3D-nyomtatott eszközökkel, vagy a Genesis System példája, ahol 85 százalékkal rövidült a gyártási idő, köszönhetően az azonnal rendelkezésre álló 3D-nyomtatott alkatrészeknek.

Az e-könyvet innen töltheti le! 

(forrás: Varinex/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés