hirdetés
hirdetés

Jubileum

25 éves a Jungheinrich Hungária Kft.

Új csarnok és bemutatóterem átadásával ünnepelte csütörtökön negyedszázados fennállását az intralogisztikai megoldások világszintű szállítójának hazai leányvállalata.

hirdetés

Több mint háromszáz partnere és más meghívottak vettek részt szeptember 14-én a Jungheinrich Hungária Kft. szakmai napján a cég biatorbágyi központjában, ahol a szakmai bemutatókat, előadásokat, teszteléseket követően ünnepélyesen átadták a vállalat újonnan kialakított épületét, benne egy 500 négyzetméteres bemutatóteremmel és egy hasonló méretű raktári létesítménnyel.

A hamburgi központú, több mint hatvan éve családi vállalkozásként alakult Jungheinrich AG mára évi egymillió targoncát értékesít, több földrészen megvetette a lábát, és számos egyedülálló fejlesztéssel rendelkezik, hogy trendeket diktálhasson korunk ipari kihívásainak megoldására. A konszern leglényegesebb friss fejlesztései közül az egyedülálló lítiumion-akkumulátorok kidolgozását és gyártását, valamint az ezzel szerelt anyagmozgató berendezések értékesítésének felfutását emelte ki a rendezvényen Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának marketingért és értékesítésért felelős tagja. A Li-ion-akkumulátorokra öt év garancia érvényes, az ezzel a technológiával működő targoncák a akkumulátorcsere nélkül működtethetők több műszakon keresztül. A tavaszi LogiMat 2017 nemzetközi logisztikai szakvásár legnagyobb kiállítójaként a Jungheinrich már kizárólag csak elektromos járművekkel jelent meg, és nemrégiben minden idők legnagyobb megrendeléseként ezernél több litiumion-meghajtású targoncára érkezett megbízás a vállalathoz – foglalta össze a vezető a korszakváltó hajtási technológiával kapcsolatos kulcsmomentumokat.

Bemutatóterem és raktár is helyet kapott az új létesítményben (forrás: Jungheinrich)
Bemutatóterem és raktár is helyet kapott az új létesítményben (forrás: Jungheinrich)

A cégcsoport másik kiemelt fejlesztési területe az ipar 4.0 terjedésével van összefüggésben, és teljes körű logisztikai megoldásai a digitalizáció, a hálózatba kapcsolódás és az automatizáció megatrendjébe illeszkednek. A vezető nélküli közlekedés az intralogisztikában is hatalmas térnyerés előtt áll.

Horváth Zoltán, az 1992-ben alakult Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezető igazgatója jelentős sikernek könyvelte el az utóbbi évek bővüléseit: idén már várható mintegy 5300 targoncát fognak értékesíteni hazánkban, ahol az újonnan üzembe helyezett anyagmozgató járművek közül minden harmadik Jungheinrich-gyártmány. Tíz év alatt, a válsággal nehezített évek ellenére a forgalmuk megháromszorozódott, és külön felhívta a figyelmet arra, hogy mára az értékesített targoncáknak mintegy 10 százaléka a rendkívül modern, hatékony és gazdaságos Li-ion-technológiával kerül átadásra. Jelentős bővülés tapasztalható az automatizálás iránti igényekben, mégpedig nemcsak a multinacionális cégek, hanem a kis- és közepes vállalkozások részéről is. A folyamatosan bővülő magyarországi csapat egyértelmű elismerése, hogy a leányvállalat az elmúlt egymás utáni két évben nyerte el a konszernen belül az év legsikeresebb értékesítője címet.

A legkorszerűbb megoldások is élőben megtekinthetők voltak
A legkorszerűbb megoldások is élőben megtekinthetők voltak

A most használatba vett új csarnok és bemutatóterem alapot teremt az ügyfelek még jobb kiszolgálására, hiszen mostantól a legkorszerűbb megoldások is működés közben megtekinthetők, kitapasztalhatók lesznek, mód nyílik a potenciális felhasználók mélyebb képzésére, betanítására, és a raktári termékekkel való ellátásuk is gyorsabbá válik.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés