hirdetés
hirdetés

Inventor és társai

Új trendek a tervezésben és a gyártásban

A termelés jelentése változik, az ötletek hihetetlen sebességgel válnak termékké. Az Autodesk új rendszerei – a Product Design Collection programcsomag kibővített választékával – a teljes tervezési és gyártási folyamatot támogatják.

hirdetés

A digitalizáció, az okoseszközök, az új gyártási megoldások, a növekvő felhasználói igények fokozzák a versenyt világszerte. Az új trendek átalakítják a tervezés és a gyártás folyamatát.

Jobb, gyorsabb döntéshozatal

A felhőalapú együttműködési eszközök hozzáférést adnak a szükséges információkhoz a tervezőknek, de más munkacsoportoknak (vásárlók, marketing, értékesítés, szállítók) is. Az információk az Autodesk 360 vagy a Fusion 360 rendszerben intelligens formában érhetők el.

A jobb döntésekhez jó szoftverekre van szükség. A szoftverekbe épített szimuláció, optimalizálás, a felhőalapú tervezőeszközök magas szintű használata ma és a jövőben elengedhetetlen a jobb termékek létrehozásához.

Intuitív felhasználói élmény felhőalapú Fusion 360 rendszerben (forrás: HungaroCAD)
Intuitív felhasználói élmény felhőalapú Fusion 360 rendszerben (forrás: HungaroCAD)

A szoftver segít meghozni a döntéseket, a jövőben a tervezőknek meg kell tanulniuk, hogyan támaszkodjanak ezekre az eszközökre.

Digitális prototípus

Az Autodesk Inventorban felépíthető a digitális prototípus, amely a termék digitális szimulációja, valamint az alak, az alkalmasság és a funkciók tesztelésére egyaránt használható. A digitális prototípus lehetővé teszi, hogy a komplett gyártmányt virtuálisan „felfedezzék”, felülvizsgálják, mielőtt azt fizikai valójában legyártanák.

Szimuláció, gyártás, ellenőrzés

A gyártás egyre rugalmasabb és teljesen automatizált. A termelés gyorsan változhat, kisebb sorozatok lehetségesek, amelyek sokkal költséghatékonyabbak, és a termékfrissítések nagy beruházások nélkül hajthatók végre.

Feszültségvizsgálat homlokrakodó digitális prototípusán
Feszültségvizsgálat homlokrakodó digitális prototípusán

Az Autodesk az ipari vezető szerepre törekszik a tervezés, a szimuláció és az automatizálás területén, beruházásai kiterjednek a polimerek, a kompozitanyagok, az adaptív megmunkálás, a gyártásközi ellenőrzés, illetve az ipari adalékanyagok gyártásának területére. Az ehhez kapcsolható szoftverek között szerepel a Factory Design, a Delcam, a MoldFlow, az Inventor HSM, a Helius, a Magestic Systems, a Within és a Spark.

A Product Design csomagba – változatlan ár mellett – frissen bekerült elemek:

Inventor HSM Az Autodesk Inventor HSM (nagy sebességű megmunkálás) 3-5 tengelyes CAM-megoldás, amely hatékony CNC-programozási eszközöket épít be a meglévő Inventor felhasználói felületbe, így az NC-program az Inventor munkafolyamatra támaszkodva, már ismert környezetben jön létre a CNC-megmunkálóközpontokhoz. Az Inventor HSM csomagot mintegy 150 ingyenes posztprocesszorral (Siemens, Fanuc, Heindenhain stb.) szállítják.

Differenciálmű analízise Nastran megoldóval
Differenciálmű analízise Nastran megoldóval

Nastran in-CAD Az iparban méltán elismert Nastran in-CAD változatos szimulációs lehetőségeket biztosít az Inventoron belül, például lineáris és nemlineáris feszültségvizsgálat, ejtésteszt, hőtani és kifáradásvizsgálat.  

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés