hirdetés
hirdetés

Tervezőrendszer vállalható áron - teljes értékű AutoCAD-kompatibilis megoldás

A közelmúltban jelentette be a ZwSoft a ZwCAD 2009-es verzióját, amely már a hazai érdeklődők számára is elérhető. Az újdonságokat megelőzve azonban ki kell emelni a program változatlan értékeit: a ZwCAD neve továbbra is egyet jelent a valóban mindenki számára megfizethető AutoCAD-kompatibilis tervezőrendszerrel.
hirdetés

zwcadA kompatibilitás nemcsak a natív dwg és dxf fájlok alkalmazására, hanem a program kezelőfelületére is kiterjed, így akinek valamennyire ismerős az AutoCAD, otthonosan fogja érezni magát a ZwCAD program használata során. A megfizethető ár pedig nem jelent kompromisszumkényszert. Legyen szó nagyvállalatról vagy egyéni vállalkozóról, építészeti, gépészeti vagy egyéb alkalmazásról, a tervezőrendszer minden szükséges eszközt biztosít.

Idei újdonságok

Az előző kiadáshoz képest a 2009-es verzióban jelentős sebességnövekedés tapasztalható számos művelet során. A sebességgel együtt a program stabilitása is nőtt, valamint hibajelentés és automatikus biztonsági mentés funkciókkal bővült. A hatékonyabb működést olyan új elemek segítik, mit az eszközpaletták, amelyekkel gyakran használt, előre definiált objektumok beszúrása és szerkesztése válik hihetetlenül gyorssá. A légi nézet a terjedelmes rajzok áttekintését teszi könnyebbé, míg az új szűrőopciók a rajzon belüli objektumok keresését. A rajzolás során immár lehetőség van egyszerre több fogópont egyidejű szerkesztésére, valamint javult a szövegek kezelése és a sraffozás is. A méretezés megtört méretvonalakkal és ívhosszméretezéssel egészült ki. Bővültek a visszavonási lehetőségek, és a nyomtatás is gyorsabbá vált. A nyomtatással kapcsolatos újdonság még az új szürkeárnyalatos nyomtatási stílus. Az eTransmit átvitel lehetővé teszi az együttműködést, az adatok megosztását távoli munkahelyek között. Végül az AutoCAD ARX-éhez hasonló DRX alkalmazásfejlesztő interfész is frissítésen esett át.

Mech-Q Kiegészítő szakmodulok

A ZwCAD beépülő moduljaként működő, Asvic fejlesztésű Mech-Q csomagok az alábbiakban felsorolt szakterületeken nyújtanak segítséget.

Általános gépészet: Mech-Q Mechanical
Gépészeti szimbólumkönyvtár és alkalmazáskészlet, amely nagy választékban kínál általános gépelemeket 2D-ben és 3D-ben. Csapágyak, csapágyházak, kötőelemek, fogaskerekek, tengelyek, tervezési segédletek, fóliaeszközök, automatikus méretezés és a rajzolást gyorsító számos funkció áll rendelkezésre.

Csővezeték-tervezés: Mech-Q Piping
Gyors csőhálózat- és szerelvényszerkesztő különféle anyagú és kialakítású csővezetékek tervezéséhez. A cső- és szerelvényszimbólumokon kívül tartályokat és szivattyúkat is tartalmaz. Az automatikus könyökbeillesztés, valamint a különböző kötésmódok támogatása jellemzi. Lehetővé teszi a szükséges számítások gyors elvégzését. Metrikus és angolszász mértékegységek alkalmazása is választható, valamint a többi Mech-Q modulhoz hasonlóan automatikusan generál tételjegyzéket.

Fűtő-, szellőző- és klímarendszerek csőhálózatának tervezése: Mech-Q HVAC Ducting
Különböző keresztmetszetű csövek alkalmazása, síkba terítése, átmenetek képzése. Mindehhez bővíthető szimbólumkönyvtár áll rendelkezésre.

Acélszerkezet-tervező szakmodul: Mech-Q Structural Pro
Acélszelvények és szerkezeti kiegészítők gyűjteménye tartócsomópont-szerkesztési segédlettel. 2D-ben és 3D-ben is elérhető elemek, valamint automatikus méretezés és tételjegyzék-készítés könnyíti meg a nagyobb acélszerkezetek tervezését, sokféle nemzeti és nemzetközi szabvány támogatásával.Havlik Péter
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.zwcad.hu
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés